Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

Glock: Μόνο 3-4 ομάδες χωρίς οδηγούς-χορηγούς

Ελλάδα 3:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Glock: Μόνο 3-4 ομάδες χωρίς οδηγούς-χορηγούς

DTM

Glock: Μόνο 3-4 ομάδες χωρίς οδηγούς-χορηγούς

DTM

Την άποψη του για την κατάσταση που επικρατεί στη Formula 1 σχετικά με την ανάγκη των ομάδων να προσλαμβάνουν οδηγούς… χορηγούς, εξέφρασε ο Timo Glock.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Γερμανός οδηγός συμμετέχει από πέρυσι στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, τον έβδομο αγώνα του οποίου για το 2014, που διεξάγεται την προσεχή Κυριακή στις 14.30 στο Νίρμπουργκρινγκ, μπορείτε να τον παρακολουθήσετε LIVE και αποκλειστικά στο NewsAuto.

Παρά το θετικό του ξεκίνημα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου είχε τρεις παρουσίες στο βάθρο σε δύο σεζόν με την Toyota, η αποχώρηση των Ιαπώνων τον “υποβίβασε” το 2010 στη νεοσύστατη Virgin. Παρέμεινε εκεί έως και το 2012, παρότι η ομάδα είχε αλλάξει χέρια και μετονομαστεί σε Marussia.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, μαχόμενη στην ουρά του grid, η ομάδα με έδρα το Μπάνμπουρι, προτίμησε να πληρώνεται αντί να πληρώνει για τη θέση του οδηγού. Εξέλιξη που προφανώς, “πονάει” ακόμα τον Glock.

Είναι ξεκάθαρη η κατάσταση τώρα στη Formula 1, υπάρχουν μόνο 3 ή 4 ομάδες που μπορούν να επιλέγουν βάσει αξίας τους οδηγούς τους και να τους αμείβουν κανονικά. Οι υπόλοιπες, εξετάζουν μόνο το πόσα χρήματα μπορεί να φέρει ο κάθε οδηγός. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η φιλοσοφία δεν συνάδει με την Formula 1“, είπε ο Γερμανός στο HITC.

Παράλληλα, ο 32χρονος που πριν από μερικές ημέρες παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Isabel Doreen, ξεκαθάρισε πως ενώ σκοπεύει να συνεχίσει τους αγώνες, δεν περιμένει να επιστρέψει στη Formula 1.

Advertisement

Για τους παραπάνω λόγους, δεν πιστεύω πως έχω μέλλον στη Formula 1 και δεν σπαταλώ χρόνο σκεφτόμενος αυτό το ενδεχόμενο. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω τη συμμετοχή μου στο DTM και θα είμαι χαρούμενος αν καταφέρω να συνεχίσω να αγωνίζομαι εκεί για μερικά ακόμα χρόνια“, τόνισε ο Glock.