Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί τιμωρήθηκε ο Vettel στον Καναδά

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί τιμωρήθηκε ο Vettel στον Καναδά

FORMULA 1

Γιατί τιμωρήθηκε ο Vettel στον Καναδά

FORMULA 1

Ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με την ένσταση της Ferrari, μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που τιμωρήθηκε στον Καναδά ο Sebastian Vettel.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, ο Γερμανός είδε πρώτος την καρό σημαία στο σιρκουί Gilles Villeneuve αλλά τη νίκη πανηγύρισε ο Lewis Hamilton. Κι αυτό διότι ο οδηγός της Scuderia πήρε ποινή πέντε δευτερολέπτων για το συμβάν του γύρου 48, όταν βγήκε εκτός πίστας και επιστρέφοντας σε αυτή κρίθηκε πως το έκανε με επικίνδυνο τρόπο, κλείνοντας παράλληλα τον αντίπαλό του.

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για αυτό το συμβάν. Όμως για να καταλαγιάσει ενδεχομένως τις έντονες αντιδράσεις, η πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού διέρρευσε το γιατί οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Όπως λοιπόν αναφέρει το έγκυρο motorsport.com, οι Dr. Gerd Ennser, Mathieu Remmerie και Emanuele Pirro, βάσισαν την απόφασή τους σε μία δεύτερη κίνηση του τιμονιού που έκανε ο Vettel.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, εστίασαν στη στιγμή που ο 31χρονος ανέκτησε τον έλεγχο της SF90, θεωρώντας πως ηθελημένα κινήθηκε προς τα δεξιά για να κλείσει τον οδηγό της Mercedes.

Εκτός από τις λήψεις που είδαμε όλοι μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης, οι αγωνοδίκες είχαν στη διάθεσή τους μία CCTV κάμερα που σε συνδυασμό με τα on board πλάνα, τους έπεισε πως ήξερε που είναι ο αντίπαλός του και επεδίωξε να μην τον αφήσει να περάσει.

Advertisement