Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί πήγε στη Sauber o Raikkonen;

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί πήγε στη Sauber o Raikkonen;

FORMULA 1

Γιατί πήγε στη Sauber o Raikkonen;

FORMULA 1

Στο τέλος της σεζόν που διανύουμε η δεύτερη θητεία του Kimi Raikkonen ολοκληρώνεται. Παρότι όμως θα έχει ήδη κλείσει τα 39 (!), θα παραμείνει στη Formula 1 και για τα επόμενα δύο χρόνια θα τρέχει για λογαριασμό της Alfa Romeo Sauber.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όμως τι έπεισε τον «Iceman» να παραμείνει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κλείνοντας την καριέρα του στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του πίσω στο 2001; Την απάντηση δίνει ο μάνατζερ του Φινλανδού, Steve Robertson.

«Ο Kimi θέλει να οδηγεί μονοθέσιο της F1, είναι κάτι που λατρεύει να κάνει. Κάποιοι ξαφνιάστηκαν καθώς μετά από τόσα χρόνια στη Ferrari, οι περισσότεροι περίμεναν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, να αράξει στο γιοτ του και απλά να απολαύσει το υπόλοιπο της ζωής του. Αλλά απολαμβάνει το να οδηγεί μονοθέσια της Formula 1, είναι κάτι που τον εξιτάρει. Λατρεύει να βρίσκεται στο όριο. Αν δεν οδηγεί μονοθέσια, κάνει motocross. Όταν λοιπόν ήξερε πως δεν θα έμενε στη Ferrari, ήθελε να βρει μία άλλη συμφωνία. Δείτε όμως και την κατάσταση στη Sauber. Έχουν πλέον οικονομική στήριξη. Πριν από δύο χρόνια, θα πήγαινε εκεί με την ομάδα στην κατάσταση που ήταν; Πρώτον δεν θα είχαν τα χρήματα να τον πληρώσουν και δεύτερον, ήταν ένα καράβι που βυθιζόταν. Τώρα, προσέλαβαν τον Kimi, έναν οδηγό πρώτης γραμμής, έναν παγκόσμιο πρωταθλητή κι αυτό δείχνει τις προθέσεις τους», είπε ο Robertson.

Advertisement
Advertisement

Πως θα είναι όμως το να μη μάχεται πια για νίκες, pole positions και βάθρα; Ο Βρετανός μάνατζερ απαντά…

«Δεν νομίζω πως θα έχει πρόβλημα. Γιατί άλλωστε θα δουλέψει με την ομάδα προσπαθώντας να βελτιώσει τα πράγματα. Είναι ρεαλιστής σχετικά με το τι μπορεί να περιμένει. Και δεν κάνει κάτι με το ζόρι, το κάνει επειδή νιώθει πως μπορεί να τους βοηθήσει», σχολίασε ο Robertson.

kimi-spain18-b640tall