Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατι «κρύβει» τη Formula 1 η ΕΡT;

Ελλάδα 0:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατι «κρύβει» τη Formula 1 η ΕΡT;

FORMULA 1

Γιατι «κρύβει» τη Formula 1 η ΕΡT;

FORMULA 1

Θα περίμενε κανείς πως ένα κανάλι που δαπανά 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενός σπορ όπως η Formula 1, θα συνοδεύει αυτή την τεράστια επένδυση για τα σημερινή ελληνικά οικονομικά δεδομένα, με την καλύτερη δυνατή προβολή! Όχι όμως η δημόσια τηλεόραση.

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα τρία χρόνια μεταδόσεων, όσα γνώριζαν οι φίλοι του σπορ στην F1 τα ξέχασαν. Χωρίς Pre-Game, χωρίς στούντιο, χωρίς πρωτογενές υλικό, χωρίς ουσιαστική υποστήριξη αυτού του premium προϊόντος. Οι δημοσιογράφοι είχαν μόνο το σπικάζ της μετάδοσης για να μεταφέρουν πληροφορίες στο κοινό, πράγμα ενδεικτικό των προθέσεων ενός δικτύου που στην παρούσα φάση δεν κινείται ανταγωνιστικά έναντι των ιδιωτικών, δεν ενδιαφέρεται για τηλεθεάσεις και δημοτικότητα. Πράγμα που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στα τραγικά ποσοστά τηλεθέασης αυτής της τριετίας, που απείχαν μίλια από εκείνα των εποχών προβολής της Formula 1 από ιδιωτικά κανάλια.

Φέτος όμως, με νέα τριετή συμφωνία συνολικής αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ, όλοι ήλπιζαν κάτι να αλλάξει. Πράγματι φαίνεται πως αυτό συμβαίνει, αλλά προς το χειρότερο. Αρχικά ήταν η «υπενοικίαση» του προγράμματος στην Cosmote TV που ουσιαστικά διατηρεί το ίδιο ακριβώς πακέτο που είχε, έναντι μικρότερου κόστους. Διαχείριση που πραγματικά σε κάνει να απορείς…

Και τώρα, όπως ΕΣΕΙΣ, οι αναγνώστες μας, μας υποδείξατε και μας οδηγήσατε στα παρακάτω αποτελέσματα μιας σύντομης έρευνας, μόνο μερικές ώρες πριν αρχίσει η σπουδαία όπως αναμένεται σεζόν, ουδείς γνωρίζει τι σκοπεύει να προβάλει η ΕΡΤ και πότε!

Advertisement
Advertisement

Ας τα δούμε βήμα-βήμα, παρουσιάζοντας το promotion που κάνει η δημόσια τηλεόραση 38 ώρες πριν αρχίσουν οι πρώτες δοκιμές του Grand Prix Αυστραλίας!

Στο sports.ert.gr και την ενότητα Formula 1, η τελευταία είδηση είναι από τον Νοέμβριο του 2018! Έχουμε μέσα Μαρτίου 2019.

Advertisement

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ και το πρόγραμμα, δεν βρίσκεις καμία αναφορά στη Formula 1. Ούτε την Παρασκευή 15/3 όπου διεξάγονται δύο ελεύθερα δοκιμαστικά, ούτε το Σάββατο 16/3 που διεξάγονται ελεύθερα και επίσημα, ούτε την Κυριακή 17/3 που είναι η ημέρα του αγώνα.

Advertisement

Υπάρχει και η επιλογή να ελέγξεις το πρόγραμμα του ΕΡΤ Sports αλλά εκεί συναντάς λευκό τοπίο. Δεν ενημερώνουν καν για το πρόγραμμα.

Advertisement

 

Έπειτα ακολουθήσαμε διαφορετική οδό. Αναζήτηση στο Google.com, με λέξεις κλειδιά «πρόγραμμα μεταδόσεων Formula 1 ΕΡΤ», ίσως να φέρει φως στο βάθος του τούνελ. Πράγματι, το scroll down μας φέρνει στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 15/3 όταν στις 03.00 υπάρχει LIVE μετάδοση «Formula 1 Μελβούρνη».

 

 

Όμως όσο και να συνεχίσεις το ψάξιμο, η μοναδική μετάδοση είναι η προαναφερθείσα! Δεν υπάρχουν οι επόμενες δύο περίοδοι δοκιμών, δεν υπάρχει η pole, δεν υπάρχει ο αγώνας.

Το κοινό που παρά τη «σκιά» από το παράλογο συμβόλαιο για τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής της Formula 1, που αποδείχθηκε πως δεν ήταν και τόσο αποκλειστικά τελικά, περιμένει να δει το αγαπημένο του σπορ, ψάχνει μάταια στις ιστοσελίδες της δημόσιας τηλεόρασης να βγάλει άκρη.

Είναι αυτός ο τρόπος promotion ενός προϊόντος που αγοράστηκε έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ; Τα συμπεράσματα δικά σας…

Όλα αυτά ενώ διέρρευσε πως στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ δημοσιογράφοι πλακώθηκαν στο ξύλο, συμβάν που επιβεβαιώθηκε και με σχετική ανακοίνωση από την ΕΡΤ.- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ