Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί έμεινε στη McLaren o Button;

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί έμεινε στη McLaren o Button;

FORMULA 1

Γιατί έμεινε στη McLaren o Button;

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 δε θα οδηγεί στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, τη θέση του στο κόκπιτ της McLaren-Honda θα πάρει ο ταλαντούχος Στόφελ Βαντούρν (διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όμως όπως ξεκαθάρισε ο 36χρονος Βρετανός σε καμία περίπτωση δεν αποσύρεται. «Είμαι ενθουσιασμένος που παραμένω ως μέλος κλειδί για την ομάδα τηςMcLaren – Honda. Θα έχω ένα νέο ρόλο για τον οποίο είμαι ενθουσιασμένος. Αυτός προέκυψε μετά από συζητήσεις που είχα με το Ρον Ντένις», είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο ισχυρός άντρας της McLaren, Ρον Ντένις σημείωσε: «Το 2017 θα οδηγούν για τη ΜcLaren οι Αλόνσο και Βαντούρν. Ο Τζένσον οδήγησε για μας τα επτά προηγούμενα χρόνια και ήταν υπέροχος τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Φέτος παραμένει σπουδαίος, ταχύς γυμνασμένος, έμπειρος και ειδικός. Εκκινεί σήμερα στην Ιταλία το 298ο GP είναι ο πιο έμπειρος στο grid. Ανανέωσα το συμβόλαιό του για τα επόμενα δυο χρόνια. Θα παραμείνει ως μέλος της ομάδας και σίγουρα θα έχει εμπλοκή στην εξέλιξη των μονοθεσίων. Αν χρειαστεί θα αγωνιστεί ξανά για μας, χαιρόμαστε που θα μείνει μαζί μας».

Advertisement
Advertisement

Button
Ο Μπάτον πήρε το πρωτάθλημα για την Brawn GP το 2009 και την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στη McLaren. Πριν την Brawn είχε οδηγήσει από το 2000 που έκανε ντεμπούτο στη F1 για τη Williams, τη Benetton, τη Renault, τη BAR, τη Honda. Έχει σημειώσει 15 νίκες η τελευταία εξ’ αυτών ήρθε στο GP της Βραζιλίας για λογαριασμό της McLaren. Τα τελευταία χρόνια στην προσωπική του ζωή είχε δυσκολίες μετά τον αιφνίδιο χαμό του πατέρα του Τζον αλλά και το διαζύγιο με την Τζέσικα Μιτσιμπάτα. Τελευταία τον παρηγορεί το μοντέλο του Playboy, Μπρίτνι Γουόρντ.

Ο 24χρονος Βέλγος Στόφελ Βαντούρν κατάφερε να βαθμολογηθεί αντικαθιστώντας φέτος τον Αλόνσο στο Μπαχρέιν. Το 2015 πήρε τον τίτλο στο GP2 με την ART στο Σότσι. Θεωρείται ικανός και ταλαντούχος οδηγός. Βρίσκεται στο πρόγραμμα νέων ταλαντούχων οδηγών από το Φεβρουάριο του 2013 και δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως ο Ρον Ντένις ψάχνει στο πρόσωπό του νεαρού Βέλγου μια αντίστοιχη επιτυχία μ’ αυτή που είχε τα προηγούμενα χρόνια αναδεικνύοντας το Χάμιλτον.

button-britney-ward-b640tall
Μετά το διαζύγιο με την Τζέσικα Μιτσιμπάτα τον παρηγορεί το μοντέλο του Playboy, Μπρίτνι Γουόρντ.

Advertisement

Ο Μπάτον έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας ενώ στο παρελθόν μας έχει παραχωρήσει αρκετές φορές συνέντευξη. Πρόκειται για ένα χαρισματικό στην επικοινωνία άνθρωπο, πολύ κομψό σε εμφάνιση και ευγενέστατο. Απέχει σημαντικά από το μέσο οδηγό αγώνων. Προέρχεται από μια σχετικά συντηρητική Βρετανική οικογένεια και είχε πολλά χρόνια σχέση με την Μιτσιμπάτα. Στην αρχή της καριέρας του έδωσε κάποιες αφορμές για σχόλια όταν ο Φλάβιο Μπριατόρε σχολίαζε τα πάρτι που οργάνωνε στο σκάφος του στο Μονακό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακο ο τότε 21χρονος Βρετανός. Μετέπειτα υπήρξε υπόδειγμα αθλητή ενώ αξιοσημείωτες είναι και οι επιδόσεις του στο τρίαθλο.

Οι κακές γλώσσες στα πάντοκ λένε πως ο Ντένις κράτησε το Βρετανό γιατί δεν θέλει να τον εκβιάζει ο Αλόνσο του χρόνου που λήγει το συμβόλαιό του. Σύμφωνοι σ’ αυτό ήταν και οι άνθρωποι της Honda που δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να δουν κάποιον που γνωρίζει τόσα πολλά για την υβριδική τους μηχανή και την εξέλιξή της να καταλήγει σε αντίπαλο στρατόπεδο.

Advertisement