Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί έφυγε ο Massa από τη Williams;

Ελλάδα 20:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί έφυγε ο Massa από τη Williams;

FORMULA 1

Γιατί έφυγε ο Massa από τη Williams;

FORMULA 1

O Felipe Massa αποχώρησε στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου από τη Williams F1 Team και κατ’ επέκταση από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, ρίχνοντας τίτλους τέλους σε μία καριέρα που απλωνόταν σε 16 σεζόν και περιελάμβανε 272 Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά το οριστικό διαζύγιο με την ιστορική βρετανική ομάδα, ο Βραζιλιάνος έριξε… βέλη κατηγορώντας τη πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι οδηγοί της να φέρνουν χρήματα από χορηγίες.

Παρότι μέχρι τώρα η πλευρά της Williams σιωπούσε σχετικά με το θέμα, ο τεχνικός διευθυντής της, Paddy Lowe, ξεκαθάρισε τι ακριβώς ίσχυε στην περίπτωση του έμπειρου 36χρονου και γι’ αυτή οι δύο πλευρές δεν συνέχισαν τη συνεργασία τους.

Advertisement
Advertisement

«O Felipe ήθελε να έχουμε πάρει την απόφασή μας πριν τον αγώνα της Βραζιλίας. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ήταν ακόμα ανάμεσα στους υποψηφίους, ένας από τους βασικούς μάλιστα. Όμως δεν μπορούσαμε να δεσμευτούμε τόσο νωρίς. Συμφωνήσαμε λοιπόν να τεθεί εκτός λίστας υποψηφίων», είπε ο Lowe στο Motorsport.com.

Πάντως ο Βρετανός τεχνικός, δεν ανταπέδωσε τα βέλη. Κάθε άλλο, αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Massa και το πόσο αυτός βοήθησε τον έτερο οδηγό της ομάδας, τον πρωτοεμφανιζόμενο Lance Stroll.

«Ήταν εξαιρετικό σημείο αναφορά για το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της FW40. Πάντα χρειάζεται μία ομάδα να έχει ένα τέτοιο σημείο αναφοράς. Έτσι η συνεισφορά του Felipe ήταν πραγματικά πολύτιμη. Δεν υπήρξαν μέρες που να είναι χαμένος. Ήταν πάντα εκεί για να δείξει το δρόμο για τον Lance, πράγμα πολύ σημαντικό», παραδέχθηκε ο Lowe.

Advertisement

paddy-lowe-aus17-a640

H θέση του teammate του Stroll στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 παραμένει το μοναδικό ερωτηματικό σχετικά με το grid της επόμενης χρονιάς. Φαβορί για να την καλύψει είναι ο Ρώσος Sergey Sirotkin, με τον συμπατριώτη του Daniil Kvyat και τον Robert Kubica να βρίσκονται επίσης στη λίστα υποψηφίων.

Advertisement