Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί δεν πήγε στη Red Bull o Alonso;

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί δεν πήγε στη Red Bull o Alonso;

FORMULA 1

Γιατί δεν πήγε στη Red Bull o Alonso;

FORMULA 1

Ένα από τα σίριαλ της προηγούμενης σεζόν, αφορούσε την εξωαγωνιστική, λεκτική κόντρα ανάμεσα στον Fernando Alonso και τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, σχετικά με το αν και πόσες φορές προσέγγισε τον Ισπανό η Αυστριακή ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται όμως πως η αλήθεια -ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις- ήταν κάπου στη μέση. Η πλευρά των «ταύρων» δεν επιβεβαιώνει πως προσπάθησαν τρεις φορές να αποσπάσουν την υπογραφή του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, επιβεβαιώνει όμως πως υπήρχαν επαφές.

Και η επιβεβαίωση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του ειδικού συμβούλου της Red Bull σε ότι αφορά στη Formula 1 και ουσιαστικά του ανθρώπου που «τρέχει» το αγωνιστικό πρόγραμμα, Helmut Marko.

Ο Αυστριακός μίλησε στο Motorsport-Total σχετικά με τις επαφές που οι δύο πλευρές είχαν πίσω στο 2007, όταν εν μέσω spygate η σχέση του Alonso με τη McLaren ήταν τουλάχιστον… εκρηκτική!

Advertisement
Advertisement

«Είχαν πολλές απαιτήσεις. Όχι τόσο σε ότι αφορά στο οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας αλλά περισσότερο για τις εμφανίσεις για PR, τις ελευθερίες σε ότι αφορούσε στα εμπορικά δικαιώματα χρήσης του ονόματός του και τέτοια πράγματα. Απαντήσαμε: ‘εντάξει, ας δούμε τις λεπτομέρειες, στείλτε μας ένα προσχέδιο του συμβολαίου’. Συμφωνήσαμε πως είχαν μία εβδομάδα. Πέρασαν δύο εβδομάδες, δεν είχαμε τίποτα, μετά τρεις εβδομάδες και δεν είχαμε τίποτα. Και τότε είπαμε στον Garcia Abad (σ.σ. ο μάνατζερ του Alonso): ‘Δεν θα συνεχίσουμε να παίζουμε’», είπε ο Marko.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Alonso πέρασε δύο χρονιές στη Renault, πρωταγωνίστησε σε ένα ακόμα σκάνδαλο (Crashgate) και το 2010 πήγε στη Ferrari όπου πέρασε την τετραετία που η Red Bull πανηγύριζε τίτλους σε κατασκευαστές και οδηγούς διά χειρός Sebastian Vettel.