Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί χαμογελάει ο Iceman;

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί χαμογελάει ο Iceman;

FORMULA 1

Γιατί χαμογελάει ο Iceman;

FORMULA 1

Ο Kimi Raikkonen διανύει ίσως την καλύτερη του φάση αγωνιστικά από τότε που επέστρεψε στη F1. Ταυτόχρονα η εκλεκτή της καρδιάς του Minttu Virtanen τον έκανε φέτος πατέρα, ο γιος του Robin γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Ιπτάμενος Φινλανδός στον τελευταίο αγώνα στο Μπαχρέιν εκμεταλλεύτηκε την αντίδραση των Mercedes στη στρατηγική του Vettel (undercut) και στο φινάλε βρέθηκε ανάμεσά τους. Ο ίδιος με 20 νίκες σε Grand Prix και έναν τίτλο για λογαριασμό της Ferrari το 2007 έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα του 2013 και ψάχνει όσο τίποτε μια νίκη για λογαριασμό της ομάδας που τον έκανε πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 35χρονου πρωταθλητή, μεγάλη διαφορά στη φετινή του απόδοση έχει κάνει  η συνεργασία του με το βρετανό μηχανικό David Greenwoon. Ο Greenwood ήταν επικεφαλής μηχανικός στη Marussia πέρυσι και μετά την πτώχευση της ομάδας έψαξε αλλού δουλειά. Δέχτηκε να κατέβει στην ιεραρχία για να δουλέψει ως μηχανικός αγώνα του Raikkonen που δεν τα πήγαινε καλά με τον Antonio Spagnolo.

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στη συνεργασία τους ο Raikkonen αποκάλυψε: «Ο Dave είναι πραγματικά έξυπνος και κάνει αυτό που πρέπει τη στιγμή που πρέπει. Είναι πιο εύκολο να δουλεύεις με Βρετανό. Ο Dave μου θυμίζει το Mark, ξέρουν και οι δυο τι ακριβώς θέλω».

O Raikkonen με τον μηχανικό του, Dave Greenwood

Ο Marc Slade ήταν για χρόνια μηχανικός του Raikkonen στη McLaren και στη Lotus. Σήμερα έχει αναλάβει το Maldonado. Αναφερόμενος στο Raikkonen τονίζει το πόση σημασία έχει να μιλάει καλά αγγλικά αυτός που συνεργάζεται μαζί του: «Ο Kimi είναι χαρούμενος όταν δουλεύει με Βρετανούς, μιλάει καλά αγγλικά και θέλει η ενημέρωση να γίνεται σ’ αυτή τη γλώσσα. Σίγουρα όταν δουλεύει με κάποιον που δεν έχει ως μητρική γλώσσα τα αγγλικά η επικοινωνία δυσχεραίνεται».

Πέρα από τη καλή συνεργασία με το Γκρήνγουντ ο Raikkonen φέτος έχει στα χέρια του και ένα μονοθέσιο πολύ κοντά στο οδηγικό του στυλ. Η SF15T είναι σταθερή στις αλλαγές πορείας και στο φρενάρισμα (το πίσω της μέρος). Ένας άλλος Βρετανός ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, James Allison αφού επέμενε για την επιστροφή του Iceman στο Μαρανέλο ανέλαβε να φτιάξει αυτό που ήθελε ο τελευταίος πρωταθλητής με τη Ferrari το 2007. Μένει να δούμε πότε θα πάρει την πρώτη του νίκη ο Kimi…

Advertisement

Ο Raikkonen έχει κερδίσει το 2005 για λογαριασμό της McLaren στο Ισπανικό GP που είναι ο επόμενος αγώνας στο καλεντάρι.