Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Force India: Αθόρυβα και αποτελεσματικά

Ελλάδα 11:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Force India: Αθόρυβα και αποτελεσματικά

FORMULA 1

Force India: Αθόρυβα και αποτελεσματικά

FORMULA 1

Είναι βέβαιο πως αν κάποιος ζητούσε πριν την έναρξη της σεζόν μια εκτίμηση από τους ειδικούς για το ποια ομάδα με μονάδα ισχύος Mercedes θα ξεχωρίσει πίσω από την εργοστασιακή ομάδα το πιο πιθανό είναι ότι θα άκουγε το όνομα της Williams ή της McLaren.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Σε καμία περίπτωση όμως αυτό της Force India. Η Ινδική ομάδα (54 β.) βρίσκεται μετά από τέσσερις αγώνες στην 3η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, πίσω από Mercedes (154β.) και Red Bull (57β.) αλλά μπροστά από Ferrari (52β.) και McLaren (43β.).

Οι πολύ δυνατές εμφανίσεις του Nico Hulkenberg σε δοκιμές και αγώνα αλλά και η παρουσία του Sergio Perez στο βάθρο στο Μπαχρέιν καταδεικνύουν τη δυναμική του μονοθεσίου. Μάλιστα στην Ινδική ομάδα θεωρούσαν τη Κινέζικη πίστα την πιο δύσκολη για το μονοθέσιο τους φέτος και είδαν με χαρά και τους δυο πιλότους να τερματίζουν στους βαθμούς, το Hulkenberg πίσω από τις Red Bull στην 6η θέση και τον Perez στην 9η θέση πίσω από τη Ferrari του Raikkonen.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο αγωνιστικός διευθυντής Bob Fernley τόνισε: «Το αποτέλεσμα στην Κίνα ήταν ενθαρρυντικό για μας καθώς οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας δεν ταιριάζουν με τις δυνατότητες του μονοθεσίου μας. Όλα τα χρόνια έχουμε πρόβλημα στην Κίνα οπότε το να βρεθούμε όπως και στους προηγούμενους 3 αγώνες στην 6αδα σε τέσσερις τελείως διαφορετικές πίστες είναι ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται. Η πίστα στην Κίνα πιέζει πολύ τα εμπρός ελαστικά και δεν ταιριάζει με τον τρόπο που σετάρουμε το μονοθέσιο. Αντίθετα οι απαιτήσεις της πίστας στο Μπαχρέιν ταιριάζουν περισσότερο με το μονοθέσιό μας. Οπότε βρεθήκαμε στα δυο ακραία παραδείγματα. Η μια πίστα μας ταιριάζει γάντι, η άλλη καθόλου. Ότι θα αντιμετωπίσουμε από δω και πέρα θα βρίσκεται ενδιάμεσα. Υπάρχουν κάποιες ακόμη πίστες που είναι κοντά στα δεδομένα του Μπαχρέιν και κάποιες κοντά στα δεδομένα της Κίνας. Αν όμως σε όλες τις περιπτώσεις μπορούμε να είμαστε στην εξάδα τότε φέτος θα έχουμε μια ανταγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών».

Αντίστοιχα ο Nico Hulkenberg είναι στην 4η θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 36 βαθμούς, μπροστά από τον πρωταθλητή Sebastian Vettel (33β.).

Advertisement