Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Ξεχάστε το 2015!

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Ξεχάστε το 2015!

FORMULA 1

Ferrari: Ξεχάστε το 2015!

FORMULA 1

Σε χθεσινό Χριστουγεννιάτικο γεύμα με τους δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT, Sergio Marchionne και ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Maurizio Arrivabene χαμήλωσαν πολύ τον πήχη για τις προσδοκίες του 2015.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ειδικά ο νέος πρόεδρος της Ιταλικής εταιρείας, Sergio Marchionne, αφού τόνισε πως η ομάδα της  F1, «έκανε πάρα πολλά λάθη» μείωσε τις προσδοκίες για τη νέα χρονιά: «Δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κανείς κάτι τόσο πολύπλοκο όπως η ομάδα F1 της Ferrari. Τα έχω καταφέρει όμως και στο παρελθόν σε περίπλοκους οργανισμούς. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος απαιτώ συναίσθηση του που ανήκουμε και πεποίθηση ότι μπορούμε να τα πάμε καλά το 2015. Το 2014 υπήρχε δυναμική που δεν φάνηκε οπότε για τη Ferrari F1 η μεγάλη πρόκληση για το 2015 είναι θα πρέπει ν’ αρχίσει να αποδίδει η αναδιάρθρωση όλης της ομάδας. Η εμπειρία μου από αντίστοιχα πολύπλοκες καταστάσεις δείχνει πως η αλλαγή προσώπων στους ηγετικούς ρόλους μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλος όφελος για την επιχείρηση. Αλλά είναι ένα τεράστιο πείραμα μέσα στο πλαίσιο συνέχειας που έχουν θεσπίσει. Μιλώντας με το Wolff και τον Zetche μου εξήγησαν ότι τους πήρε δυο χρόνια να βάλουν τις βάσεις για τη φετινή επιτυχία. Οπότε αντίστοιχα θα φτάσουμε σ’ αυτό το επίπεδο ως Ferrari στα τέλη του 2016».

Η Ferrari επιβεβαίωσε την πρόσληψη του μηχανικού απόδοσης, Jock Clear που έφυγε από τη Mercedes (εξέλιξη για την οποία σας έχουμε ενημερώσει από τις 10 Δεκεμβρίου). Ο Clear θα αντικαταστήσει τον τεχνικό διευθυντή σασί Pat Fry και θα αναφέρεται στον τεχνικό διευθυντή James Allison.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Maurizio Arrivabene δήλωσε ευχαριστημένος αν η Ferrari πάρει κάποιες νίκες το 2015: «Σε προηγούμενες θέσεις ευθύνης που βρέθηκα πέτυχα να βελτιώσω κατά 50% την απόδοση αναδεικνύοντας νέα ταλέντα. Πρέπει να γίνει και εδώ αυτό. Θέλουμε νέο ομαδικό πνεύμα. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του ούτε κανείς είναι μάγος. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Για μένα θα είναι μεγάλη επιτυχία αν πάρουμε 2 – 3 νίκες το 2015».

O Marchionne ξεσπάθωσε και εναντίον των κανονισμών που δεν επιτρέπουν μεγάλες αλλαγές στις μονάδες ισχύος το 2015: «Δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή σ’ αυτό το λαβύρινθο των κανονισμών. Πρέπει να τους έγραψαν σε μπαρ κάποιοι μεθυσμένοι».

Advertisement

Το πνεύμα των δηλώσεων αυτό καταδεικνύει γιατί έφυγε o Alonso από τη Ferrari. Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις σχετικές δηλώσεις του μάνατζερ του Ισπανού, Flavio Briatore.

Η Ferrari έχει να κερδίσει από το Μάιο του 2013 στην Ισπανία. Το 2014 οι κόκκινοι έμειναν χωρίς νίκη, αυτό είχε να συμβεί από το 1993.

Advertisement

Την ίδια στιγμή η εταιρεία που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα παραγωγής πάει από το καλό στο καλύτερο σπάζοντας το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ εσόδων.