Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Πρόβλημα λογισμικού στην υβριδική μηχανή του Vettel!

Ελλάδα 19:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Πρόβλημα λογισμικού στην υβριδική μηχανή του Vettel!

FORMULA 1

Ferrari: Πρόβλημα λογισμικού στην υβριδική μηχανή του Vettel!

FORMULA 1

Ο Sebastian Vettel θα εκκινήσει αυτή την Κυριακή στο Κινέζικο GP χρησιμοποιώντας καινούργια υβριδική μηχανή. Συνολικά για τους 21 αγώνες της φετινής σεζόν κάθε οδηγός έχει διαθέσιμες 5 υβριδικές μηχανές.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στη Ferrari δεν έχουν δει ακόμη να τερματίζουν και τα δυο μονοθέσια φέτος σε αγώνα. Στην Αυστραλία έμεινε ο Raikkonen, στο Μπαχρέιν ο Vettel. Αναλύοντας τι συνέβη στο Σακχίρ όπου η υβριδική μηχανή στην πλάτη του Γερμανού παρουσίασε πρόβλημα πριν την εκκίνηση στο γύρο σχηματισμού οδηγώντας τον σε εγκατάλειψη, στο Μαρανέλο κατέληξαν πως αυτό οφείλονταν σε δυσλειτουργία λογισμικού που προκάλεσε πρόβλημα στις χαμηλές στροφές. Από την Ferrari κάνουν λόγω για έναν ιδιαίτερα ατυχή συνδυασμό συμβάντων που οδήγησε σε αστοχία βαλβίδας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ferrari να είναι υποχρεωμένη ν’ αντικαταστήσει το θερμικό κινητήρα της υβριδικής μηχανής για το Κινέζικο GP. Θυμίζουμε πως οι σύγχρονες υβριδικές μηχανές έχουν ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήτρα, 1.6lt, V6 απόδοσης 600PS.

Advertisement
Advertisement

Ο Vettel θα εκκινήσει την Κυριακή (17/4) στην Κίνα, χρησιμοποιώντας τη δεύτερη από τις πέντε υβριδικές μηχανές που έχει δικαίωμα κάθε οδηγός φέτος. Αν ξεπεραστεί αυτό το όριο κάθε επιπλέον μηχανή που χρησιμοποιείται επισύρει ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση.

Από τη Ferrari έλαβαν τα μέτρα τους για να μην παρουσιαστεί ξανά το συγκεκριμένο πρόβλημα όταν ο υπετροφοδοτούμενος κινητήρας λειτουργεί σε χαμηλές στροφές. Οι Ιταλοί μηχανικοί ευελπιστούν ότι το πρόβλημα λογισμικού δε συνδυάζεται με κάποιο σχεδιαστικό λάθος στη νέα υβριδική μηχανή της Ferrari.

Ο τρίτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος το Κινέζικο GP είναι προγραμματισμένος για αυτή την Κυριακή στις 09:00 το πρωί στη Σαγκάη. Ο Vettel μετά από δυο αγώνες βρίσκεται 35 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Rpsberg (50 βαθμούς) που έχει κερδίσει δυο φορές.