Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Παραιτήθηκε ο Domenicali (updated)

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Παραιτήθηκε ο Domenicali (updated)

FORMULA 1

Ferrari: Παραιτήθηκε ο Domenicali (updated)

FORMULA 1

Ο μέχρι χτες αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας υπέβαλλε την παραίτησή του επωμιζόμενος την ευθύνη για τη μη ανταγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει Ferrari στο ξεκίνημα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2014.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η παραίτησή του Stefano Domenicali έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της εταιρείας, Luca di Montezemolo. Το ρόλο αυτό θα αναλαμβάνει άμεσα ο Marco Mattiacci, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Ferrari, αναμένεται μέσα στη μέρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Domenicali διαδέχτηκε το Jean Todt στο ρόλο αυτό το 2008. Η κριτική που ασκήθηκε στο πρόσωπό του ήταν έντονη κατά καιρούς, το πρόβλημα κατά την άποψή μας εντοπίζονταν στο ότι ο συμπαθής κατά τα άλλα Ιταλός ήταν μέλλος της ομάδας προτού αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο. Έχοντας υπηρετήσει στα γραφεία προσωπικού και εταιρικών σχέσεων και διατηρώντας άριστες προσωπικές σχέσεις με όλα τα μέλη της ομάδας δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να επιβάλλει τη σιδηρά πειθαρχία που απαιτεί η ανταγωνιστική φύση της F1.

Η αντικατάστασή του έπρεπε κατά την άποψή μας να έχει γίνει μετά τον τελικό του Άμπου Ντάμπι το 2010 όταν ο Fernando Alonso με λάθος στρατηγική «κόλλησε» μισό αγώνα πίσω από τον Vitaly Petrov και έχασε τον τίτλο. Έναν τίτλο που πανάξια κατέκτησε ο Vettel.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Montezmolo, παραβρέθηκε στον τελευταίο αγώνα στο Μπαχρέιν, όπου προσπάθησε να ασκήσει πολιτική πίεση στις αρχές του σπορ όσον αφορά στην οικονομία καυσίμου. Εμφανίστηκε στα πιτ της ομάδας πριν την εκκίνηση του αγώνα, έφυγε όμως έξαλλος πριν το φινάλε όταν ήταν ορατό το πρόβλημα ρυθμού των F14T.  Το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών έλεγε πως θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές στη Ferrari, μένει να δούμε τι ακριβώς θα γίνει.

Ο Mattiacci ως αγωνιστικός διευθυντής θ’ αναφέρεται στον Μοντεζέμολο
(σ.σ: φωτ. από παλιότερη συνεύρεση των δυο τους σε εκδήλωση) και θα έχει άμεση συνεργασία με τον James Allison, τεχνικό διευθυντή της ομάδας