FORMULA 1

Ferrari: Γόνιμος προβληματισμός!

Ελλάδα 9:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Γόνιμος προβληματισμός!

FORMULA 1

Ferrari: Γόνιμος προβληματισμός!

FORMULA 1

Είναι αλήθεια πως μετά τον πρώτο αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό στους κόλπους της Ιταλικής ομάδας. Οι κόκκινοι έχουν το θάρρος να παραδεχτούν πως δεν έκαναν την καλύτερη δυνατή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι Fernando Alonso και Kimi Raikkonen δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο βάθρο του πρώτου αγώνα και αυτή τη στιγμή για τη Ferrari είναι κομβικό να μην αναλωθούν σε αλληλοκατηγορίες αλλά να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του μονοθεσίου.

Μιλώντας σχετικά ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Stefano Domenicali, τόνισε: “Είναι σημαντικό ο καθένας από μας να κάνει τη δουλειά του και να επικεντρώνει την προσοχή του σε ότι έχει εκκρεμότητα αντί να ψάχνουμε να βρούμε το φταίχτη. Ως ομάδα πρέπει να ενεργήσουμε όλοι μαζί και αυτό έχω ζητήσει απ’ όλους τους μηχανολόγους και το υπόλοιπο προσωπικό“.

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στην υστέρηση της μονάδας ισχύος της Ferrari – στην Αυστραλία ο Alonso δεν είχε δύναμη να περάσει τη Force India – Mercedes του Nico Hulkenberg – ο Domenicali παραδέχτηκε: “Είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιωθούμε. Όσο περισσότερη δύναμη έχεις, τόσο λιγότερο πατάς τέρμα το γκάζι, αυτό επιδρά θετικά στην κατανάλωση καυσίμου. Η γάτα πρέπει να δαγκώσει την ουρά της. Οφείλουμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, δε θέλω να επικεντρωθώ σ’ αυτό γιατί και το μονοθέσιο επιδέχεται μεγάλες βελτιώσεις“.

Η εικόνα του Raikkonen να μπλοκάρει συνέχεια τους τροχούς του αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στην ισορροπία κρατήματος του εμπρός μέρους αλλά και στην κατανομή της πέδησης είναι κάτι που στη Ferrari δε θέλουν να ξαναδούν αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα την ερχόμενη Κυριακή (30/3) στη Μαλαισία.