Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1, Βαρκελώνη, τελευταία μέρα: Ταχύτερος ο Vettel, έμεινε η Mercedes!

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1, Βαρκελώνη, τελευταία μέρα: Ταχύτερος ο Vettel, έμεινε η Mercedes!

FORMULA 1

F1, Βαρκελώνη, τελευταία μέρα: Ταχύτερος ο Vettel, έμεινε η Mercedes!

FORMULA 1

Ο Sebastian Vettel το πρωί είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και αυτός το σύστημα ασφαλείας Halo που προωθεί η FIA και ήταν θετικός στα σχόλιά του. Ο Γερμανός πρωταθλητής με τη Ferrari επανέλαβε σήμερα το πρωί την επίδοση που είχε πετύχει την προηγούμενη βδομάδα χρησιμοποιώντας όμως αυτή τη φορά την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli με το κόκκινο σιρίτι.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Την προηγούμενη φορά ο Γερμανός οδηγός με την SF16-H είχε χρησιμοποιήσει την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli με το μωβ σιρίτι που κάνει ντεμπούτο φέτος στη F1 και αναμένεται να την δούμε για πρώτη φορά σε αγώνα στο Μονακό.

Τρία δέκατα πιο αργός από το Vettel στην 2η θέση της πρωινής κατάταξης βρέθηκε ο Carlos Sainz με την Toro Rosso. Ο γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή στα Ράλι  χρησιμοποίησε την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli με το μωβ σιρίτι για να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο του.

Advertisement
Advertisement

Ο Hamilton σήμερα το πρωί συμπλήρωσε 69 γύρους προτού η W07 για πρώτη φορά στις φετινές δοκιμές εξέλιξης τον αφήσει λόγο μηχανικού προβλήματος. Το πρόβλημα βρίσκονταν στη μετάδοση όπως δημοσιοποίησε η Γερμανική ομάδα. Η W07 από τη στιγμή που πάτησε πίστα παρουσίασε πρόβλημα για πρώτη φορά. Παρά το πρόβλημα βέβαια ο Hamilton ολοκλήρωσε περισσότερους γύρους απ’ τους άλλους οδηγούς το πρωί.

rosberg-barca16test2-a640tall

Τελικά το απόγευμα και παρότι τρεις οδηγοί επιχείρησαν γρήγορους γύρους με την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli τελικά ο Vettel παρέμεινε στην κορυφή των χρόνων. Έτσι οι Ferrari ήταν ταχύτερες τις πέντε από τις οκτώ μέρες δοκιμών που έγιναν φέτος. Μια μέρα ταχύτερη ήταν η Force India, μια μέρα ήταν ταχύτερη η Mercedes και μια μέρα ήταν ταχύτερη η Williams. Είναι γεγονός όμως πως η Mercedes δεν τοποθέτησε καθόλου στο μονοθέσιο της την πολύ μαλακή και την πάρα πολύ μαλακή γόμα.

Advertisement

rosberg-barca16test2-b640

Τελικά η Manor κατάφερε να συμπληρώσει 58 γύρους το απόγευμα με τον Haryanto στο τιμόνι ο οποίος ήταν ταχύτερος του Rosberg. Βέβαια ο Γερμανός έκανε προσομοίωση αγώνα με τη μέση γόμα ενώ ο 22χρονος Ινδονήσιος με υβριδική μηχανή ίδια με του Rosberg πέτυχε με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ταχύτερο χρόνο από την εργοστασιακή Mercedes. Αυτό ήταν ένα από τα περίεργα της τελευταίας μέρας δοκιμών.
Πολύ συζήτηση γίνεται στα πάντοκ για το νέο σύστημα της FIA, το Halo. Ο Hamilton το χαρακτήρισε «την χειρότερη μετατροπή στην ιστορία της F1» και ο Hulkenberg το βρήκε «απαίσιο». Άλλοι οδηγοί όμως όπως ο Vettel και ο Ricciardo στέκονται περισσότερο στην έξτρα προστασία που προσφέρει από πιθανά ιπτάμενα θραύσματα που θα βρεθούν στην πορεία του οδηγού.

Advertisement

Από την πλευρά του ο Vettel συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις που ξεκίνησε ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne για το νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών που εν τέλει δεν αναβάλλεται ως την Ισπανία αλλά θα εφαρμοστεί από την Αυστραλία: «Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό στερούμαστε ηγεσίας και σωστών αποφάσεων. Έχει προκληθεί χάος να συζητούν και ν’ αλλάζουν λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν τη μορφή των δοκιμών. Είναι σημαντικό, το άθλημα να παραμείνει άθλημα και οι ταχύτεροι οδηγοί να είναι μπροστά. Αυτό είναι το DNA της F1 όσο θυμάμαι. Θα προκληθεί χάος προσπαθώντας να το αλλάξουμε αυτό».

Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς είναι προγραμματισμένος για τις 20 Μαρτίου.

Advertisement

Συνολικά οι χρόνοι διαμορφώθηκαν ως εξής:

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Γύροι Ελαστικά
1   S. Vettel  Ferrari  1:22.852  142 S.Softs
2   C. Sainz  Toro Rosso  1:23.134  133 U.Softs
3   F. Massa  Williams  1:23.644  129 S.Softs
4   S. Pérez  Force India  1:23.721  60 S.Softs
5   L. Hamilton  Mercedes  1:24.133  69 Mediums
6   D. Ricciardo  Red Bull  1:24.427  123 Softs
7   J. Button  McLaren  1:24.714  121 U.Softs
8   J. Palmer  Renault  1:24.859  90 S.Softs
9   M. Ericsson  Sauber  1:25.031  132 Softs
10   R. Grosjean  Haas  1:25.255  66 Softs
11   E. Gutiérrez  Haas  1:25.422  25 S.Softs
12   R. Haryanto  Manor  1:25.899  58 U.Softs
13   N. Rosberg  Mercedes  1:26.140  70 Mediums