Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Βαριά σύννεφα στη Ferrari!

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Βαριά σύννεφα στη Ferrari!

FORMULA 1

F1: Βαριά σύννεφα στη Ferrari!

FORMULA 1

Τη στιγμή που οι Mercedes έχουν πάρει 42 νίκες σε 49 αγώνες στην υβριδική εποχή της F1 και θεωρείται βέβαιο πως θα διατηρήσουν για 3η συνεχή χρονιά τον τίτλο σε οδηγούς και κατασκευαστές στη Ferrari απέλυσαν τον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Βρετανός προφανώς πλήρωσε το μάρμαρο για τη φετινή υστέρηση του μονοθεσίου κυρίως σε αεροδυναμική απόδοση και πλέον το κλίμα είναι πολύ άσχημο στο Μαρανέλο.

Αντικαταστάτης του (προσωρινός;) είναι ο Ματία Μπινότο γέννημα θρέμμα της Ferrari. Ο 47χρνος Ιταλός αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο της Λωζάνης το 1994 και μετά έκανε διδακτορικό στη Μόντενα στο  “Motor Vehicle Engineering”. Προσελήφθη στη Ferrari η οποία είναι και η μόνη εταιρεία στο βιογραφικό του. Προφανώς δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης γιατί αν γνώριζε το δρόμο θα τον είχε ακολουθήσει και νωρίτερα υπό τον Άλισον ή τον Τομπάζη. Η κατάσταση στο Μαρανέλο είναι εκρηκτική και δύσκολα μετά τη Μόντσα θα παραμείνει στη θέση του ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Μαουρίτσιο Αριβαμπένε παρότι λέει “ναι” σε όλα στο Μαρκιόνε. Οι φήμες θέλουν το Ρος Μπρον να επιστρέφει αλλά δεν αρκεί αυτό. Θα χρειαστούν ρηξικέλευθες τομές και πλήρη ελευθερία κινήσεων σε όποιον αναλάβει για ν’ αλλάξει πορεία το όρθιο άλογο. Στο Χόκενχαιμ οι κόκκινοι είχαν πανηγυρίσει το 2012 νίκη με τον Αλόνσο αλλά αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο να επαναληφθεί αυτό το Σαββατοκύριακο από τους Φέτελ ή Ράικονεν.

Advertisement
Advertisement

Παρότι οι κόκκινοι έχουν βρεθεί αρκετές φορές φέτος στο 2ο ή 3ο σκαλί του βάθρου η έλλειψη ανταγωνιστικότητας που παρουσιάζει η SF16T έχει φέρει μεγάλη γκρίνια και ένταση στο Μαρανέλο. Το ερώτημα που επαναλαμβάνεται (σ.σ: τα ίδια λέγαμε και για τον Αλόνσο το 2014) είναι πόσο θ’ αντέξει ο Φέτελ αυτή την κατάσταση;

Διαβάστε περισσότερα εδώ για την αντικατάσταση τεχνικού διευθυντή στη Ferrari.