Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Τα 00s ανήκαν στη Ferrari!

Ελλάδα 15:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Τα 00s ανήκαν στη Ferrari!

FORMULA 1

F1: Τα 00s ανήκαν στη Ferrari!

FORMULA 1

Μιας και ακόμα η πρεμιέρα της νέας σεζόν, οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης, ακόμα και τα αποκαλυπτήρια των νέων μονοθεσίων απέχουν χρονιά, τις τελευταίες ημέρες σας παραθέτουμε άρθρα με στατιστικές από τον μαγικό κόσμο της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Κι επειδή φαίνεται πως σας αρέσουν πολλοί οι αριθμοί, οι στατιστικές αλλά και όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, συνεχίζουμε με τη δεκαετία των 00s. Εδώ ακόμα και οι νεότεροι υποθέτουμε πως μπορούν να μαντέψουν ποια ομάδα είχε το πάνω χέρι.

Η αυτοκρατορία της Ferrari που σάρωσε τα πάντα την περίοδο 2000-2004 αλλά και οι δυναμικές παρουσίες όλες τις επόμενες σεζόν όπως το νταμπλ του 2007, οδήγησαν τη Scuderia στον εξωπραγματικό αριθμό των 85 νικών σε 174 αγώνες! Οι Ιταλοί επικράτησαν στο 49% των Grand Prix στα οποία πήραν εκκίνηση – δηλαδή κέρδιζαν έναν στους δύο αγώνες!

Advertisement
Advertisement

schumi-todt-japan00-sampagne640

Αντίπαλο δέος στο μεγαλύτερο κομμάτι της δεκαετίας αποτέλεσε η McLaren, η Renault είχε εντυπωσιάσει την περίοδο 2005-2006 όταν ο Fernando Alonso κατέκτησε τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματά του, η Williams ξεκίνησε δυναμικά τη δεκαετία πριν αρχίσει τη… βουτιά, η Brawn GP έκανε το θαύμα του 2009 όταν ο Ross Brawn αγόρασε έναντι μίας λίρας τη Honda που αποχωρούσε λόγω οικονομικής κρίσης και πέτυχε… jack pot ενώ τέλος, το 2009 άρχισε να «ζεσταίνεται» και ο «ταύρος» της Red Bull ενόψει της τετραετίας κυριαρχίας που ακολούθησε.

Αναλυτικά:

Ferrari 85
McLaren 41
Renault 20
Williams 10
Brawn 8
Red Bull Racing 6
Advertisement