Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Παραμένει η Pirelli μέχρι και το 2019!

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Παραμένει η Pirelli μέχρι και το 2019!

FORMULA 1

F1: Παραμένει η Pirelli μέχρι και το 2019!

FORMULA 1

Η Ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών κατέληξε σε συμφωνία με τη Formula F1 και θα παραμείνει για τρία επιπλέον χρόνια! Συγκεκριμένα μέχρι και το 2019.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όπως ανακοινώθηκε στο περιθώριο του Ρώσικου GP η Pirelli έφτασε σε εμπορική συμφωνία με τον Bernie Ecclestone βάση της οποίας ανακοινώθηκε η παραμονή της στη F1 έως και το 2019. Η Ιταλική εταιρεία επέστρεψε στη F1 το 2011 και από τότε έως σήμερα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του θεσμού. Η FIA ως όφειλε προκήρυξε πριν το καλοκαίρι ανοικτό διαγωνισμό για την τριετία 2017 -2019. Σ’ αυτόν ανταποκρίθηκαν τόσο η Pirelli όσο και η Michelin. Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη FIA για το θέμα.

Μιλώντας σχετικά αμέσως μετά τον χθεσινό αγώνα ο αγωνιστικός διευθυντής Paul Hembery τόνισε: «Πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαστε ενθουσιασμένοι για την νέα εμπορική συμφωνία που πετύχαμε με το Bernie Ecclestone για την παραμονή μας στη Formula 1 την περίοδο 2017 -2019. Θα ακολουθήσει η επίσημη διαδικασία ανακοινώσεων από τη FIA. Όσον αφορά στον αγώνα οι ελεύθερες δοκιμές ήταν λίγες και αντίστοιχα λίγες ήταν οι πληροφορίες για τα ελαστικά. Οι υπεύθυνοι στρατηγικής και οι οδηγοί έπρεπε να αντιδρούν άμεσα διαβάζοντας την εξέλιξη ώστε ν’ αποφασίσουν σε πραγματικό χρόνο για τη σωστή τακτική στις εναλλαγές του αγώνα. Αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου στο οποίο λειτουργεί η Formula 1 το ότι όλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση χωρίς προβλήματα. Είδαμε ποικιλία διαφορετικών στρατηγικών και αποτελεσματική διαχείριση των ελαστικών πράγμα που βοήθησε πολλούς οδηγούς να κερδίσουν θέσεις σ’ έναν επεισοδιακό αγώνα».

Advertisement
Advertisement

provera-ecclestone640

Τα χαμόγελα του διευθύνοντα συμβούλου της F1, Bernie Ecclestone με τον ομόλογό του στην Pirelli, Tronchetti Provera στα πάντοκ καταδείκνυαν το καλό κλίμα μέσα στο οποίο έκλεισε η συμφωνία.

Η Pirelli έχει σειρά εργοστασίων στην Ρωσία και πολλές φορές έχει τονίσει τη μεγάλη σημασία ύπαρξης αγώνα εκεί.