Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Όταν η Ferrari απέρριπτε τον Αντονέλι

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
        string(66) "F1: Όταν η Ferrari απέρριπτε τον Αντονέλι"
    

F1: Όταν η Ferrari απέρριπτε τον Αντονέλι

FORMULA 1

Οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει τον νυν πρωτοπόρο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με την Mercedes. Και όχι άδικα. Λίγοι γνωρίζουν, ωστόσο, την ιστορία της απόρριψής του από την Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Το ερώτημα είναι εύλογο: Πώς γίνεται το μεγαλύτερο ταλέντο που έβγαλε η Ιταλία στην F1 τα τελευταία χρόνια να μην οδηγεί για την Ferrari; Ή έστω να ανήκει με κάποιον τρόπο στις τάξεις της;

Για να δώσουμε απάντηση θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, στο 2017. Τότε ο Κίμι Αντονέλι δεν είχε κλείσει ακόμη τα 12 του έτη, αλλά είχε εντυπωσιάσει στα πρωταθλήματα καρτ τόσο εντός όσο και εκτός Ιταλίας. Βλέπετε ο νεαρός Κίμι (γιος του οδηγού αγώνων Μάρκο και της Βερόνικα η οποία δούλευε για την Porsche Ιταλίας) είχε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο αίμα του από την στιγμή της γέννησής του.

Όπως ήταν επόμενο, λοιπόν, ο Αντονέλι τράβηξε τα βλέμματα πολλών παραγόντων του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τα πρώτα του βήματα στο motorsport. Ήδη από το 2014 ο Τζιοβάνι Μινάρντι (γιος του ιδρυτή της ομώνυμης ομάδας) έχει αναλάβει το μάνατζμεντ του. Και το 2017 ο Μάσιμο Ριβόλα -ο τότε διευθυντής της ακαδημίας οδηγών της Ferrari- εντυπωσιάζεται από το ταλέντο του Κίμι.

Πολύ… νέος;

Advertisement
Advertisement

Ο Ριβόλα εισηγείται αμέσως την ένταξη του Αντονέλι στις ακαδημίες της Ferrari, πιστεύοντας ότι έχει ανακαλύψει έναν μελλοντικό σταρ της F1. Ωστόσο η συμφωνία δεν προχώρησε. Βλέπετε, ο τότε επικεφαλής της Scuderia, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε μπλόκαρε την ένταξη του Κίμι στην Scuderia. Ο λόγος; Σύμφωνα με τον Ριβόλα ο Αριβαμπένε θεώρησε τον Αντονέλι «πολύ νέο» για να αποτελέσει σοβαρή προοπτική για την Ferrari. Ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Σύμφωνα με τον Ριβόλα, η ιστορία αυτή δείχνει το πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες στην F1. Εμείς, όμως, θα συμπληρώσουμε ότι με επικεφαλής τον Αριβαμπένε, δεν θα έπρεπε να περιμένουμε και τίποτε καλύτερο. Αυτή δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία κακή απόφαση του Αριβαμπένε από την θέση του επικεφαλής της Ferrari.

Φυσικά, ο Τότο Βολφ δεν χάνει την ευκαιρία και παίρνει εκείνος τον Αντονέλι στις ακαδημίες της Mercedes το 2018. Ίσως κιόλας η απόρριψη της Ferrari να έκανε καλό στον Κίμι. Εξάλλου τη συνέχεια της ιστορίας αυτής. την βλέπουμε να εκτυλίσσεται φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
F1: Ποια μέτρα μπορεί να πάρει για βελτίωση ασφάλειας και θεάματος;
Mercedes: Το κόλπο στην PU που ενόχλησε την Ferrari
Ferrari: Πώς σκοπεύει να φτάσει την Mercedes;