Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ο Minardi βλέπει πώληση των Mercedes και Renault

Ελλάδα 4:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Ο Minardi βλέπει πώληση των Mercedes και Renault

FORMULA 1

F1: Ο Minardi βλέπει πώληση των Mercedes και Renault

FORMULA 1

Μπορεί η θέσπιση των ορίων προϋπολογισμών στη Formula 1 να αποτελεί ξεκάθαρα σανίδα σωτηρίας για πολλές εξ αυτών, δεν εξασφαλίζει όμως την παρουσία όλων στο grid.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ο Gian Carlo Minardi – αφεντικό της ομάδας που τώρα είναι η AlphaTauri, νωρίτερα Scuderia Toro Rosso και ακόμα πιο πριν Minardi – δηλώνει πως δύο ομάδες είναι έτοιμες να βάλουν πωλητήριο. Μάλιστα η μία εξ αυτών, είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του σπορ, καθώς μετράει έξι συνεχόμενα νταμπλ!

«Υπάρχουν ψίθυροι πως η Mercedes είναι έτοιμη να πουλήσει την ομάδα στο τέλος του 2021, παραμένοντας στη Formula 1 μόνο ως πάροχος υβριδικών μηχανών. Ο Ola Kallenius, νυν πρόεδρος της Mercedes, φαίνεται πως θέλει να έχει λόγο στην ομάδα κι αυτό αποδείχθηκε στη Μελβούρνη. Ενώ ο Toto Wolff ήταν υπέρ του να αγωνιστεί η Mercedes, ο  Kallenius αρνήθηκε. Όμως η Mercedes είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, που κερδίζει συνεχώς. Δεν θα είναι δύσκολο να βρει αγοραστές», έγραψε ο Gian Carlo Minardi.

Αντίθετα, το πωλητήριο δεν θα είναι εξίσου εύκολη υπόθεση για τη Renault: «Αυτές τις ημέρες η Renault είναι απασχολημένη αναζητώντας κρατική οικονομική βοήθεια, ώστε να σώσει θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό θα είναι δύσκολο να συνεχίσει το Project της F1 μετά το 2021. Και δεν θα είναι και εύκολο να βρει αγοραστεί αφού δεν έχουμε να κάνουμε με μία αγωνιστική δομή που μπορεί να φέρει νίκες».

Advertisement
Advertisement

Πάντως και οι δύο πλευρές έχουν διαψεύσει τα σενάρια. Μένει να δούμε αν ο Ιταλός είχε βάσιμες πληροφορίες ή όχι.

Διαβάστε ακόμα:
Η Renault διαψεύδει τα σενάρια αποχώρησης από την F1

Advertisement

Η McLaren προχωρά σε 1.200 απολύσεις – επηρεάζεται και το τμήμα F1

Με πόσα μονοθέσια μπορεί να γίνει Grand Prix της F1;

Advertisement