Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Η δεκαετία της Williams

Ελλάδα 13:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Η δεκαετία της Williams

FORMULA 1

F1: Η δεκαετία της Williams

FORMULA 1

Μπορεί στη δεκαετία του ’80 η Williams να άρχισε να χτίζει το μύθο της στη Formula 1 κερδίζοντας 39 από τους 156 αγώνες, όμως η πραγματική περίοδος αυτοκρατορίας της ήταν στη δεκαετία του 90.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Σε 162 αγώνες που έλαβαν χώρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη εκείνη την περίοδο, τα μονοθέσια του Sir Frank κατέκτησαν 61 νίκες! Αριθμός εντυπωσιακός που βασιζόταν μεταξύ άλλων στις σεζόν κυριαρχίας με τον Nigel Mansell, τον Alain Prost, τους τίτλους με τους Damon Hill και Jacques Villeneuve. Αν και δυστυχώς, ήταν εκείνη τη δεκαετία και συγκεκριμένα την πρωτομαγιά του 1994 που στο κόπτιτ μονοθεσίου της Williams έχασε τη ζωή του ο σπουδαίος Ayrton Senna.

Από εκεί και πέρα, τις υπόλοιπες 101 νίκες μοιράστηκαν 6 ομάδες: η McLaren, η Ferrari που πήρε ξανά ρότα προς τις επιτυχίες χάρη στον Michael Schumacher, η Benetton που είχε μία διετία επιτυχιών χάρη στον νεαρό ακόμα Γερμανό, η Jordan που ήταν η έκπληξη στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, η Stewart που μετά έγινε Jaguar και τώρα πια Red Bull Racing και τέλος η Ligier, με εκείνη την επική νίκη του Olivier Panis στο χαοτικό Grand Prix Μονακό του 1996.

Advertisement
Advertisement

Panis-Monaco96win640

Αναλυτικά:

Williams 61
McLaren 43
Ferrari 28
Benetton 25
Jordan 3
Stewart 1
Ligier 1