Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Hamilton FP3, απελπιστικά αργές οι Ferrari

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Hamilton FP3, απελπιστικά αργές οι Ferrari

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Hamilton FP3, απελπιστικά αργές οι Ferrari

FORMULA 1

O Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βελγίου που αποτελεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα στην καρδιά των Αρδεννών υποδέχθηκε ομάδες και οδηγού ξανά με συννεφιά, είχε μάλιστα ρίξει… καρέκλες το προηγούμενα βράδυ. Η θερμοκρασία ήταν ακόμα χαμηλότερα από χθες, συγκεκριμένα στο ξεκίνημα του FP3 η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 14 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 19.

Στο ξεκίνημα της ωριαίας διαδικασίας δεν είχαμε ιδιαίτερη δράση. Μάλιστα με τη συμπλήρωση 15 λεπτών είχαμε και κάποιες σποραδικές σταγόνες που καθυστέρησαν ακόμα περισσότερο την εμφάνιση των «μεγάλων».

Χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά για να δούμε τους κορυφαίους συνδυασμούς στην πίστα, με τις Mercedes να δείχνουν το δρόμο, με τον Valtteri Bottas στο 1.43.813. Οι Mercedes και ο Max Verstappen που τοποθετήθηκε ανάμεσά τους (μόλις 83 χιλιοστά πίσω από τον Φινλανδό) είχαν τη μαλακή γόμα της Pirelli, οι Racing Point τη σκληρή (με τον Sergio Perez να ανεβαίνει τέταρτος) ενώ οι περισσότεροι είχαν τη μέση.

Advertisement

Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών η ελαφριά βροχή έκανε ξανά την εμφάνισή της σε κάποια σημεία της πίστας, με τον ήλιο να λάμπει σε κάποια άλλα – κλασικό για την μήκους επτά χιλιομέτρων πίστα.

Advertisement

Σύντομα ο ήλιος μονοπώλησε το ουρανό αλλά οι «παγίδες» από τα γλιστερά σημεία, απέτρεψαν τις ομάδες από το να ρισκάρουν να βγάλουν τους οδηγούς τους στην πίστα για μερικά λεπτά.

Πήγαμε όμως σε φινάλε… που θύμιζε κατατακτήριες, με όλους τους οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα και τους χρόνους να κατεβαίνουν σημαντικά, με τον Hamilton να κατεβαίνει στο 1.43.255!

Advertisement

Χρόνος που εκτόπισε τον Esteban Ocon που έκανε προσωρινά την έκπληξη με τη Renault και τελικά ήταν δύο δέκατα πιο αργός, με τη McLaren του Lando Norris τρίτη και ένα δέκατο πιο αργή και τη Red Bull του Alex Albon στην τέταρτη και άλλο ένα δέκατο πιο πίσω.

Bottas και Verstappen δεν βελτίωσαν τους χρόνους τους ενώ πρέπει να τονιστεί πως όλες οι τελικές προσπάθειες έγιναν με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Όμως, θέμα συζήτησης σίγουρα ήταν η Scuderia Ferrari. Τα προβλήματα της είναι γνωστά όμως ξεγυμνώθηκαν στην… μαραθώνια πίστα του Σπα. Εκεί όπου πέρυσι τα κόκκινα μονοθέσια έκαναν το 1-2 στο FP3, φέτος ήταν στις θέσεις 17 και 20! Βάσει απόδοσης, όχι συγκυρίας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
F1: Στο κυνήγι του Lewis!

Επίσημο: Τελικό καλεντάρι F1, με Τουρκία ανάμεσα στα 17 GP

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας