Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Στυρίας: Pole #6 για Verstappen!

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Στυρίας: Pole #6 για Verstappen!

FORMULA 1

F1 GP Στυρίας: Pole #6 για Verstappen!

FORMULA 1

Την τρίτη φετινή pole position πανηγύρισε ο Max Verstappen, που κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Στυρίας, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Valtteri Bottas, όμως ο οδηγός της Mercedes κουβαλά από χθες ποινή 3 θέσεων στο grid. Έτσι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα είναι ο teammate του, Lewis Hamilton.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Spielberg υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 31 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ξεπερνούσε τους 50.

Στο Q1 πρώτευσε ο Verstappen, με τους Valtteri Bottas και Lando Norris να ακολουθούν. Στη ζώνη αποκλεισμού η μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Esteban Ocon της Alpine, με την Alfa Romeo του Kimi Raikkonen, τη Williams του Nicholas Latifi και τις δύο Haas να αποχαιρετούν.

Advertisement

Στο Q2 είχαμε θρίλερ στο τέλος, με τον Sebastian Vettel και τον Carlos Sainz να βλέπουν τους χρόνους του να ακυρώνονται για όρια της πίστας, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους. Το ίδιο συνέβη και με τον Lance Stroll αλλά ο δικός του πρώτος γύρος ήταν αρκετός για να προκριθεί. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Daniel Ricciardo που απογοήτευσε ξανά με τη McLaren, ο Antonio Giovinazzi με την Alfa Romeo και ο George Russell με τη Williams, που αποκλείστηκε για μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Τον ταχύτερο χρόνο έκανε στο τέλος ο Sergio Perez, με τον Lando Norris και τον Pierre Gasly να ακολουθούν.

Advertisement

Έτσι στη μάχη της pole position είχαμε δύο Red Bull, δύο Mercedes, δύο AlphaTauri, την Alpine του Fernando Alonso, τη Ferrari του Charles Leclerc, τη McLaren του Norris και την Aston Martin του Stroll.

Πρώτος έγραψε χρόνο ο Hamilton, στο 1.04.205, με τους υπόλοιπους να περιμένουν το τελευταίο 7λεπτο για να ολοκληρώσουν χρονομετρημένο γύρο.

O Verstappen κατέβηκε στο 1.03.841 παίρνοντας την προσωρινή Pole, 0.364 κάτω από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου που δεν μπόρεσε να βελτιώσει την επίδοσή του. Τρίτος ήταν ο Norris, που ήταν οριακά μπροστά από τους Bottas-Perez, όλοι στα 4 δέκατα από τον κορυφαίο χρόνο.

Έμενε μία ακόμα ζαριά αλλά εκεί ο Hamilton δεν βελτίωσε το χρόνο του, με τον Verstappen να εξασφαλίζει την έκτη Pole position της καριέρας του. Αμφότεροι θα εκκινήσουν με τη μέση γόμα.

Ο Hamilton θα είναι δίπλα του και πίσω τους θα είναι η McLaren του Norris και η δεύτερη Red Bull με τον Perez ενώ στην τρίτη σειρά θα βρίσκεται ο Bottas και η AlphaTauri του Pierre Gasly.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Η Τουρκία επιστρέφει στο καλεντάρι της F1!
To F1 Vlog για το συναρπαστικό GP Γαλλίας (video)
Οι πρώτες εικόνες μονοθεσίου του 2022 σε κανονικό μέγεθος