Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Στυρίας: Δύο στα δύο για Verstappen (video)

Ελλάδα 10:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Στυρίας: Δύο στα δύο για Verstappen (video)

FORMULA 1

F1 GP Στυρίας: Δύο στα δύο για Verstappen (video)

FORMULA 1

Μετά την πρωτιά στην πρωινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ο Max Verstappen ήταν ξανά ταχύτερος και έτσι έκανε το δύο στα δύο στην εναρκτήρια ημέρα δράσης του Grand Prix Στυρίας.

Advertisement
Advertisement

O Ολλανδός ξεκίνησε και το FP2 με φόρα και στα πρώτα στάδια της ωριαίας διαδικασίας, εναλλασσόταν στην κορυφή με τον Lewis Hamilton, αμφότεροι με τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Όμως ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν αυτός που γύρισε πρώτος στη μαλακή γόμα, τοποθετώντας εαυτόν στην κορυφή. Έπειτα κατέβηκε ακόμα πιο χαμηλά, όμως ο χρόνος αυτός ακυρώθηκε γιατί βρέθηκε εκτός ορίων πίστας.

Η απάντηση του Verstappen ήρθε άμεσα, με τον οδηγό της Red Bull Racing να βλέπει προσωρινά την πλάτη του Esteban Ocon αλλά τελικά να σταματά τα χρονόμετρα στο 1.05.412, επίδοση που ήταν η κορυφαία της ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Alpine ήταν η ευχάριστη έκπληξη, αν και τελικά έκλεισε το FP2 τρίτος, αφού στο φινάλε πέρασε δεύτερος ο Daniel Ricciardo, στο καλύτερο του πλασάρισμα ως οδηγός της McLaren.

Advertisement

Οι Sergio Perez και Valtteri Bottas κινήθηκαν πολύ πιο αργά από τους teammates του, μάλιστα ο Φινλανδός της Mercedes πρωταγωνίστησε σε ένα πολύ περίεργο συμβάν, όπου έχασε τον έλεγχο της W12 μέσα στο pit lane! Ευτυχώς, δεν παρέσυρε τους μηχανικούς της McLaren που βρίσκονταν αρκετά κοντά στο μονοθέσιό του.

Advertisement

Για τη Ferrari ήταν ξανά μία δύσκολη περίοδος, με τον Sainz να έχει άλλη μία έξοδο, αυτή τη φορά στη στροφή 5.

Παρόμοια συμβάντα είχαμε με τον Nikita Mazepin στη στροφή 4 και με τον Nicholas Latifi στη στροφή 6.

Απών από το FP2 ήταν ο Pierre Gasly, καθώς οι μηχανικοί της Scuderia AlphaTauri εντόπισαν κάποια ανησυχητικά δεδομένα στην τηλεμετρία από την υβριδική μηχανή της Honda και προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχό της.

Όλα αυτά με τη βροχή να απειλεί το Red Bull Ring αλλά τελικά να πέφτουν μόνο μερικές σταγόνες.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Οι πρώτες εικόνες μονοθεσίου του 2022 σε κανονικό μέγεθος
F1: Επιτέλους αλλάζει η πίστα του Abu Dhabi
O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές