Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ξανά Verstappen FP2

Ελλάδα 5:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ξανά Verstappen FP2

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ξανά Verstappen FP2

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ολοκλήρωσε την ωριαία διαδικασία με σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού και κυρίως έναντι του βασικού του αντιπάλου στη φετινή μάχη, του Lewis Hamilton.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το γεμάτο θεατές Σίλβερστον υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 42.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη νέα μορφή του αγωνιστικού τριημέρου, αυτό το FP2 ήταν διαφορετικό από όσα είχαμε έως τώρα. Με τα αυτοκίνητα να προέρχονται από καθεστώς parc ferme και να έχουν μία τελευταία ώρα δουλειάς ενόψει του παρθενικού αγώνα sprint στην ιστορία του σπορ – αγώνας που θα αρχίσει στις 18.30 ώρα Ελλάδας.

Είχαμε λοιπόν δράση εξ αρχής αν και με τους περισσότερους οδηγούς να ξεκινούν τη διαδικασία κουβαλώντας το φορτίο καυσίμου που θα χρειαστούν στον απογευματινό αγώνα που θα καθορίσει το grid της Κυριακής (σ.σ. για 17 γύρους/100 χιλιόμετρα.

Advertisement

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών είδαμε τις Red Bull να πατούν γκάζι, με τον Verstappen στο 1.30.428. Πιο μετά έπεσε στο 1.29.902, πάντα με τη μέση γόμα και τον ανταγωνισμό πολύ μακριά.

Είκοσι λεπτά πριν το τέλος ο Charles Leclerc κινήθηκε στο 1.30.277, επίσης με τη μέση γόμα αλλά δεν υπήρξες περαιτέρω αλλαγές στις πρώτες θέσεις, με το FP2 να κυλά δίχως απρόοπτα και πυροτεχνήματα.

Advertisement

Πρωτιά λοιπόν για τον Verstappen, με τις Ferrari, την Alpine του Esteban Ocon και την άλλη Red Bull με τον Sergio Perez να είναι τα μοναδικά μονοθέσια που κινήθηκαν στο ίδιο δευτερόλεπτο. Όσο για τις Mercedes, ήταν πίσω και από τις McLaren και περιορίστηκαν στις θέσεις 8 και 9.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris
Video: Ποιος οδηγός της F1 πήγε στην πίστα με Urus;