Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Pole για τον Verstappen!

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Pole για τον Verstappen!

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Pole για τον Verstappen!

FORMULA 1

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα σπριντ στο πλαίσιο του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1! Έτσι ο Ολλανδός πανηγύρισε την όγδοη pole position της καριέρας του!

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το γεμάτο θεατές Σίλβερστον υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 49.

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, Lewis Hamilton και Verstappen μοιράζονταν την πρώτη σειρά της εκκίνησης, με την δεύτερη Mercedes του Valtteri Bottas και τη Ferrari του Charles Leclerc στη δεύτερη.

Advertisement
Advertisement

Από αυτούς, μόνο ο Φινλανδός εκκίνησε με τη μαλακή γόμα, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει έδαφος με αυτή. Αντίθετα, ο Verstappen είχε πολύ καλή αντίδραση και κατάφερε να στρίψει πρώτος, αντέχοντας μάλιστα στις επιθέσεις του Hamilton στον υπόλοιπο γύρο.

Advertisement

Όμως αυτός που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο, ήταν ο Fernando Alonso, που παρατάχθηκε με την Alpine στην ενδέκατη θέση του grid και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη χρήση μαλακής γόμας. Ο Ισπανός σκαρφάλωσε έκτος!

Advertisement

Ο αγώνας σπριντ είχε διάρκεια μόλις 17 γύρους (100 χιλιόμετρα) και στην πορεία ο Hamilton αποδείχθηκε πως δεν μπορούσε να απειλήσει τον Verstappen που έφτασε στην πέμπτη φετινή pole και μάλιστα τέταρτη συνεχόμενη!

Πίσω τους ο Bottas έχανε σταδιακά έδαφος αλλά δεν απειλήθηκε από τον Leclerc και κάπως έτσι έφτασαν στον τερματισμό και θα μοιραστούν τις δύο πρώτες σειρές του grid της Κυριακής. Ωστόσο, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν με τις παραδοσιακές κατατακτήριες, θα έχουν ελεύθερη επιλογή ελαστικών.

Ο Alonso πάλεψε αλλά αναγκάστηκε να υποκύψει στις επιθέσεις των ταχύτερων McLaren. Στον γύρο 6 τον πέρασε ο Lando Norris ενώ στον γύρο 10 ο Daniel Ricciardo. Κατάφερε ωστόσο να κρατήσει πίσω του το τρενάκι των Sebastian Vettel (Aston Martin), George Russell (Williams), Esteban Ocon (Alpine), Carlos Sainz (Ferrari).

Στους κερδισμένους συγκαταλέγεται ο Vettel που ανέβηκε δύο θέσεις, όσες έχασε ο Sainz. Τέσσερις θέσεις κέρδισε ο Kimi Raikkonen που τερμάτισε δέκατος-τρίτος με την Alfa Romeo ενώ ο μεγάλος χαμένος ήταν ο Sergio Perez.

Ο οδηγός της Red Bull έχασε στον έβδομο γύρο τον έλεγχο της Red Bull στο σύμπλεγμα των στροφών Maggots/Becketts. Τυχερός στην ατυχία του, απέφυγε τις μπαριέρες, όμως έπεσε στις πίσω θέσεις και τελικά εγκατέλειψε λίγο πριν τον τερματισμό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ο αγώνας αρχίζει στις 5 ώρα Ελλάδας. Μία ώρα νωρίτερα, μπορείτε να μάθετε όλα τα νέα της τελευταίας στιγμής, στο Instragram F1 Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Τάκη Πουρναράκη. Για να το δείτε, αρκεί να ακολουθήσετε ένα από τα προφίλ @seitanf1 & @pournarakis στο Instagram.

Διαβάστε επίσης:
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris
Video: Ποιος οδηγός της F1 πήγε στην πίστα με Urus;