Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Hamilton επικράτησε στις κατατακτήριες!

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Hamilton επικράτησε στις κατατακτήριες!

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Hamilton επικράτησε στις κατατακτήριες!

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές ενόψει του αγώνα σπριντ στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ολοκλήρωσε την ωριαία διαδικασία με προβάδισμα 75 χιλιοστών του δευτερολέπτου έναντι του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Max Verstappen και θα μοιραστούν την πρώτη σειρά της εκκίνησης στον παρθενικό αγώνα σπριντ στην ιστορία της Formula 1!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το γεμάτο θεατές Σίλβερστον υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 39.

Στο Q1 ο Verstappen συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από το FP1 και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, με επίδοση 1.26.751 και τον δεύτερο Hamilton να κάνει νέα προσπάθεια στις… καθυστερήσεις και να μειώνει από τα 4 δέκατα, στα 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Advertisement

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκε ο Yuki Tsunoda της AlphaTauri, ο Kimi Raikkonen της Alfa Romeo, o Nicholas Latifi της Williams και οι δύο Haas.

Στο Q2 ήταν ο Hamilton αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, στο 1.26.023, με τον Verstappen τρία δέκατα μακριά του και τον George Russell να κάνει ξανά σπουδαία εμφάνιση και να προκρίνεται στο Q3 για λογαριασμό της Williams.

Advertisement

Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο Alpine, ο Pierre Gasly της AlphaTauri, o Antonio Giovinazzi της Alfa Romeo και ο Lance Stroll με την Aston Martin.

Έτσι, στο Q3 προκρίθηκαν οι δύο Red Bull, οι δύο Mercedes, οι δύο McLaren, οι δύο Ferrari, η Aston Martin του Sebastian Vettel και η Williams του Russell.

Στη πρώτη ζαριά του Q3 ο Hamilton ήταν 172 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Verstappen, με τους Bottas, Perez, Norris, Daniel Ricciardo να ακολουθούν.

Στη δεύτερη ο Βρετανός δεν κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα, όμως με τον Verstappen να αδυνατεί να σπάσει το χρόνο του παραπονούμενος για υποστροφή, πανηγύρισε την πρωτιά, με το κοινό να παραληρεί στις κερκίδες.

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα μοιραστούν την πρώτη σειρά του grid του αγώνα σπριντ των 100 χιλιομέτρων (17 γύρων). Στη δεύτερη θα είναι ο Bottas και η Ferrari του Charles Leclerc ενώ στην τρίτη η Red Bull του Sergio Perez και η McLaren του Norris.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris
Video: Ποιος οδηγός της F1 πήγε στην πίστα με Urus;