Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Ταχύτερος ο Bottas FP2

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Κατάρ: Ταχύτερος ο Bottas FP2

FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Ταχύτερος ο Bottas FP2

FORMULA 1

O Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του παρθενικού Grand Prix του Κατάρ, που αποτελεί τον εικοστό γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σε αντίθεση με το FP1, αυτή τη φορά η ωριαία διαδικασία έλαβε χώρα σε ώρα αντιπροσωπευτική, σε σχέση με την αυριανή μάχη της pole position αλλά και τον αγώνα της Κυριακής.

Καθώς ο ήλιος έδυσε και άναψαν οι προβολείς, είχαμε σημαντική διαφοροποίηση στις θερμοκρασίες αφού αυτή του αέρα έπεσε στους 26 ενώ αυτή του οδοστρώματος, από τους 42 κατέβηκε στους 31. Και είχαμε δράση εξ αρχής, αφού είναι ένα νέο πεδίο μάχης για ομάδες και οδηγούς, πράγμα που έκανε το FP2 εξαιρετικά σημαντικό.

Χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά για να δούμε κορυφαίους συνδυασμούς σε γρήγορο ρυθμό και ήταν οι Mercedes που έδειχναν το δρόμο, με τον Bottas στην κορυφή έχοντας τη μαλακή γόμα.

Advertisement

Τα ασημί βέλη κατέβηκαν ακόμα πιο χαμηλά, με τον Φινλανδό στο 1.23.148, επίδοση που ήρθε με τη μαλακή γόμα και που έμελλε να είναι η καλύτερη της διαδικασίας. Οι υπόλοιποι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους, όμως κανένας δεν έπιασε εκείνη του οδηγού της Mercedes.

Όμως ο Pierre Gasly ήταν ξανά άκρως ανταγωνιστικός για λογαριασμό της Scuderia AlphaTauri ενώ και ο Max Verstappen με τη Red Bull Racing, ήταν μπροστά από τον Lewis Hamilton.

Πρέπει να σημειωθούν τα ζητήματα των «ταύρων» με τις πίσω αεροτομές τους, που είχαν ως αποτέλεσμα να περάσουν χρόνο στα γκαράζ, με τους μηχανικούς να εστιάζουν στη λειτουργία του DRS.

Τέλος, ο Charles Leclerc έλαβε πρόστιμο της τάξης των 200 ευρώ, γιατί υπερέβη κατά 1.6 χιλιόμετρο/ώρα το όριο ταχύτητας στο pit lane, που είναι στα 80!

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το GP της χώρας της σάμπα, του καφέ και του Pele (video)
Τέλος ο Giovinazzi, η Alfa Romeo επενδύει στον Κινέζο Zhou
Οι αγωνοδίκες στη Βραζιλία δεν είχαν onboard video του Verstappen