Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Mercedes και με διαφορά στο FP3 (vid)

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Κατάρ: Mercedes και με διαφορά στο FP3 (vid)

FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Mercedes και με διαφορά στο FP3 (vid)

FORMULA 1

O Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του παρθενικού Grand Prix του Κατάρ, που αποτελεί τον εικοστό γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes έκανε το 1-2, με μόλις 78 χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τους οδηγούς της και τον Max Verstappen τρία δέκατα μακριά! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

H τελευταία πρόβα έγινε υπό το φως του ήλιου, άρα δεν ήταν αντιπροσωπευτική των συνθηκών που οι ομάδες και οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα, πράγμα που περιόρισε τη δράση στο ξεκίνημα της ωριαίας διαδικασίας.

Ένα ξεκίνημα που ήρθε με κόκκινη σημαία, καθώς ο Nikita Mazepin έλαβε εντολή να παρκάρει τη Haas στην έξοδο του pit lane, καθώς ο κινητήρας της Ferrari στην πλάτη του, δεν ακουγόταν… υγιής. Κι αυτό ενώ ο Ρώσος είχε χάσει το FP2, λόγω αλλαγής σασί.

Όταν οι πρωταγωνιστές πάτησαν γκάζι, οι Mercedes πήραν τα ηνία, με τον Verstappen -ως συνήθως- να μπαίνει στο παιχνίδι καθυστερημένα. Ο Ολλανδός έβαλε κι αυτός τη μαλακή γόμα και στα μισά του FP3 τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή.

Advertisement

Όμως οι Mercedes είχαν απάντηση και προς το τέλος του FP3 κατέβηκαν ακόμα πιο χαμηλά, εξασφαλίζοντας το 1-2, με τον Bottas μπροστά από τον Lewis Hamilton.

Αξιοσημείωτη για μία ακόμα φορά η εμφάνιση του Pierre Gasly, που έβαλε την Scuderia AlphaTauri σφήνα ανάμεσα στις δύο Red Bull.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το GP της χώρας της σάμπα, του καφέ και του Pele (video)
Τέλος ο Giovinazzi, η Alfa Romeo επενδύει στον Κινέζο Zhou
Οι αγωνοδίκες στη Βραζιλία δεν είχαν onboard video του Verstappen

Advertisement