F1 GP Ιταλίας: Ταχύτερος και στο FP3 ο Ράσελ (+video)
FORMULA 1
Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 της Μόντσα και μάλιστα με αρκετή διαφορά από τους Χάμιλτον και Φερστάπεν που ακολούθησαν στην κατάταξη.
Ο Βρετανός σημείωσε χρόνο κατά 2 δέκατα κατώτερο από εκείνον του Χάμιλτον και κατά 3,5 από του Φερστάπεν. Οι διαφορές αυτές είναι από μόνες τους αρκετά μεγάλες.
WHAT CAR
Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Χάμιλτον και Φερστάπεν σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους τους βοηθούμενοι και από το slip stream της McLaren του Νόρις λίγα λεπτά πριν το τέλος. Αντίθετα ο Ράσελ είχε καθαρό πεδίο μπροστά του. Κατά συνέπεια η πραγματική διαφορά της Mercedes από τα υπόλοιπα μονοθέσια πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη από εκείνην που μαρτυρούν τα αποτελέσματα του FP3.
Η W17 είναι κυρίαρχη στον 3ο τομέα, έχοντας προφανώς κρατήσει αρκετή μπαταρία για το τέλος του γύρου. Αυτό φαίνεται και από το ότι η McLaren που έχει την ίδια PU δεν μπορεί να σημειώσει εξίσου ανταγωνιστικούς τρίτους τομείς, ακολουθώντας λογικά διαφορετική στρατηγική διαχείρισης της ενέργειας.
Επιπλέον οι Mercedes πρόβαραν και την βοήθεια του Αντονέλι στον Ράσελ για τις κατατακτήριες. Φαίνεται ότι η Mercedes έχει επιλέξει να το πράξει αυτό στο σπριντ από το πρώτο σικέιν μέχρι εκείνο της Roggia. Πιθανώς η επιλογή αυτή έχει επηρεαστεί και από την διαχείριση της μπαταρίας στην διάρκεια του γύρου. Ο Αντονέλι, θυμίζουμε, δεν θα δώσει μάχη για την pole καθώς θα ξεκινήσει από την ουρά του grid λόγω νέας PU.
Ξεκάθαρο φαβορί ο Ράσελ
Έτσι κι αλλιώς, όμως, ο Ράσελ δείχνει να μην χρειάζεται καν την βοήθεια του teammate του για την pole. Ο ρυθμός της W17 είναι κορυφαίος, ο Ράσελ οδηγεί πολύ όμορφα μέχρι στιγμής και θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα ώστε ο Βρετανός να χάσει την σημερινή pole.
Έπειτα ακολουθεί η Ferrari στην σειρά ισχύος. Η SF-26 έχει άψογη ισορροπία στις αργές στροφές της Μόντσα αλλά και στις εισόδους των πιο γρήγορων όπως η Ascari και η Parabolica. Ωστόσο χάνει από την Mercedes στις ευθείες και κατά συνέπεια συνολικά στον γύρο. Ο Λεκλέρ δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα ρυθμού επί του Χάμιλτον παρά το ότι ο Βρετανός ήταν ταχύτερος του Μονεγάσκου στο FP3.
Τέλος η Red Bull με τον Φερστάπεν δείχνει να ξεπερνά την McLaren. Η MCL40 είναι ανταγωνιστική στους δύο πρώτους τομείς. Αλλά στον τρίτο χάνει καθαρά από τα άλλα τρία κορυφαία μονοθέσια. Από τις Mercedes και Red Bull στις ευθείες ενώ από την Ferrari στις στροφές. Κατά συνέπεια θα περιμέναμε τους Νόρις και Πιάστρι να δυσκολευτούν στις κατατακτήριες δοκιμές όποια στρατηγική κι αν εφαρμόσουν στο Q3.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡA
F1: Ποιοι οδηγοί δεν… μιλιούνται;
F1: Ατελείωτο τρολάρισμα για τα τρόπαια της Μόντσα!
Χαμός: Ο Μπριατόρε κατηγορεί την FIA για μεροληψία υπέρ της McLaren! (+video)
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις