Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μπακού: 1-2 οι Ferrari στο FP2

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Μπακού: 1-2 οι Ferrari στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Μπακού: 1-2 οι Ferrari στο FP2

FORMULA 1

Απόλυτη ήταν η κυριαρχία της Scuderia Ferrari στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν!

Advertisement
Advertisement

Ο Charles Leclerc σημείωσε την καλύτερη επίδοση, με τον Sebastian Vettel να τον πλαισιώνει στο 1-2 της ιταλικής ομάδας, με τον τρίτο Lewis Hamilton να βρίσκεται πολύ μακριά σε χρόνο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 17 βαθμούς ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 37.

Εύλογα μετά την ουσιαστικά χαμένη πρώτη περίοδο λόγω του συμβάντος με τα καλύμματα των φρεατίων, είδαμε από νωρίς πλήρη δράση στην πίστα αφού οι ομάδες έπρεπε να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Μετά από 15 λεπτά, είχαμε διακοπή της διαδικασίας. Αρχικά ο Leclerc ακούμπησε με τον πίσω αριστερό τροχό της Ferrari στον τοίχο ενώ αμέσως μετά, σημάδεψε τον τοίχο και ο Lance Stroll με τη Racing Point. Η δική του έξοδος ήταν στη στροφή 2 και προκάλεσε αρκετές ζημιές στο μονοθέσιό του.

Advertisement

Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο Leclerc που είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο, με επίδοση στο 1.44.748, η οποία μάλιστα είχε επιτευχθεί στο γύρο που ακούμπησε στον τοίχο! Όπως ορίζουν οι κανονισμοί για τις ελεύθερες δοκιμές, παρά την κόκκινη σημαία το χρονόμετρο συνέχισε την αντίστροφη μέτρηση και χρειάστηκε να φτάσουμε στα 63 λεπτά πριν από το τέλος της 90λεπτης διαδικασίας προτού δούμε  ξανά δράση.

Advertisement

Με τη μαλακή πλέον γόμα, ο Μονεγάσκος ήταν αυτός που κατέβασε ακόμα περισσότερο την καλύτερη επίδοση, κατά ενάμιση δευτερόλεπτο, στο 1.43.598. Σύντομα ο Vettel κατέβηκε 0.180 πιο χαμηλά αλλά ο teammate του είχε εκ νέου απάντηση.

Ακριβώς στα μισά του FP2 ο Pierre Gasly έχασε τα φρένα για τη στροφή 2 αλλά ήταν τυχερός καθώς βγήκε στην έξοδο διαφυγής χωρίς να τραυματίσει την RB15 στις μπαριέρες. Δευτερόλεπτα μετά, τον μιμήθηκε και ο οδηγός του οποίου τη θέση πήρε στους «ταύρους», ο Daniel Ricciardo. Επίσης χωρίς να προκαλεί ζημιές στην Renault R.S.19.

Μία από τα ίδια και για τον Romain Grosjean της Haas στη στροφή, μισή ώρα πριν το φινάλε της διαδικασίας αλλά και τον Lando Norris της McLaren λίγο αργότερα.

Advertisement

Αντίθετα, ο Daniil Kvyat το έκανε πάλι το θαύμα του, προκαλώντας πάλι καθεστώς κόκκινης σημαίας 25 λεπτά πριν το τέλος του FP2. Ο Ρώσος έχασε τον έλεγχο της Scuderia Toro Rosso STR14 στη στροφή 7.

Στα τελικά στάδια της διαδικασίας δεν είδαμε  αλλαγές στην κορυφή της κατάταξης. Οι Ferrari διατήρησαν το 1-2, με τον Lewis Hamilton έξι δέκατα από την κορυφή με τη Mercedes, με τον Max Verstappen με τη Red Bull άλλα τρία πιο πίσω αλλά μπροστά από τη δεύτερη Mercedes, του Valtteri Bottas. Τον έκτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Kvyat με την STR.

Η διαδικασία έκλεισε με τους Grosjean-Gasly να βγαίνουν από την πίστα στο ίδιο σημείο, ευτυχώς χωρίς να συγκρουστούν, τον Vettel να έχει κι αυτός μία έξοδο και τους Kevin Magnussen-Hamilton να έχουν επαφή σε σημείο που αμφότεροι κινούνταν με πολλά χιλιόμετρα!

Αναλυτικά η κατάταξη: