Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Επιστρέφει το GP Αυστραλίας ως εναρκτήριος αγώνας;

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Επιστρέφει το GP Αυστραλίας ως εναρκτήριος αγώνας;

FORMULA 1

F1: Επιστρέφει το GP Αυστραλίας ως εναρκτήριος αγώνας;

FORMULA 1

Το Άλμπερτ Παρκ είναι εξαιρετικά πιθανό να φιλοξενήσει και πάλι τον πρώτο αγώνα της χρονιάς το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η F1 επισκέπτεται την πίστα της Μελβούρνης από το 1996 ανελλιπώς με την εξαίρεση των σεζόν του 2020 και 2021, οπότε και το GP Αυστραλίας είχε ακυρωθεί λόγω του covid-19.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φίλοι του σπορ, μάλιστα, είχαν συνηθίσει τον αγώνα της Μελβούρνης ως τον εναρκτήριο κάθε χρονιάς. Από το 1996 έως και το 2019 σχεδόν όλες οι σεζόν είχαν ξεκινήσει εκεί. Εξαιρέσεις υπήρξαν για τις χρονιές του 2006 και του 2010 όταν το Μπαχρέιν είχε πάρει την έναρξη του πρωταθλήματος.

Από το 2021 και μετά όλες οι σεζόν έχουν ξεκινήσει στο Μπαχρέιν όπου διεξάγονται και οι χειμερινές δοκιμές. Φέτος, όμως, υπήρξε μία αλλαγή στα πλάνα του πρωταθλήματος. Λόγω της έναρξης του Ραμαζανιού στις αρχές Μαρτίου, οι δύο πρώτοι αγώνες της χρονιάς σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία μετακινήθηκαν Σάββατο αντί για Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Όλα δείχνουν ότι για το 2025 οι ημερομηνίες έναρξης του πρωταθλήματος (αρχές Μαρτίου) και ενάρξεως του Ραμαζανιού, θα συμπέσουν και πάλι. Έτσι, η FOM σκέφτεται να μεταφέρει την έναρξη του πρωταθλήματος στο Άλμπερτ Παρκ τουλάχιστον για το 2025.

Στο τελευταίο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η πίστα με την F1, προβλέπεται η φιλοξενία τουλάχιστον τριών ενάρξεων του πρωταθλήματος εκεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη από αυτές θα λάβει χώρα το 2025.