Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 Δοκιμές Εξέλιξης 2, Ημέρα 1: Ταχύτερος ο Kubica

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 Δοκιμές Εξέλιξης 2, Ημέρα 1: Ταχύτερος ο Kubica

FORMULA 1

F1 Δοκιμές Εξέλιξης 2, Ημέρα 1: Ταχύτερος ο Kubica

FORMULA 1

Ο Robert Kubica σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη ημέρα του δεύτερου χειμερινού τεστ εξέλιξης για τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ομάδες και οδηγοί βρέθηκαν ξανά στην πίστα της Βαρκελώνης, για ένα ακόμα τριήμερο προετοιμασίας ενόψει της πρεμιέρας της 15ς Μαρτίου. Συνολικά, 19 οδηγοί βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι (μόνο οι Kevin Magnussen και Antonio Giovinazzi έλειπαν σε σχέση με το grid της Μελβούρνης) σε μία ημέρα που όπως μαρτυρά η κατάταξη, δεν προσφέρεται για συμπεράσματα κοιτώντας τους χρόνους.

Ειδικά το απόγευμα, οι ισχυροί άνεμοι που εκτιμάται πως στερούσαν περίπου έξι δέκατα στο γύρο, επηρέαζαν αρνητικά τις προσπάθειες των οδηγών. Ο Kubica που φέτος έχει ρόλο δοκιμαστή στην Alfa Romeo, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.16.942 και ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τη Red Bull Racing του Max Verstappen.

Ο Πολωνός φορούσε τη C5 γόμα (η πιο μαλακή στη γκάμα της Pirelli) και έκανε το χρόνο του λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ενώ ο Ολλανδός φορούσε τη C3 και έκανε την προσπάθειά του το απόγευμα. Ο Mad Max προκάλεσε και την τρίτη και τελευταία κόκκινη σημαία της ημέρας, πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Advertisement

Το απόγευμα ήρθε και ο χρόνος του τρίτου της κατάταξης Sergio Perez, πράγμα που επιβεβαιώνει ξανά πως η Racing Point δείχνει να κάνει δυναμικό ξεκίνημα στη σεζόν. Ο τέταρτος Daniil Kvyat, έμεινε σχεδόν ταυτόχρονα με τον Verstappen – λογικά τόσο η AlphaTauri AT01 όσο και η RB16 έμειναν από καύσιμα.

Την πεντάδα συμπλήρωσε ο άλλος οδηγός της AlphaTauri, ο Pierre Gasly, παρότι το πρωί έχασε περίπου τρεις ώρες δουλειάς λόγω τεχνικού προβλήματος. Αντίστοιχα θέματα είχε και ο Alex Albon που κάλυψε μόλις 29 γύρους το πρωί – λιγότερους από κάθε άλλο οδηγό.

Τους περισσότερους έκανε ο Romain Grosjean με τη Haas (107) αλλά οδηγούσε όλη την ημέρα ενώ από όσους είχαν στη διάθεσή τους είτε το πρωί είτε το απόγευμα, ήταν ο Valtteri Bottas ο πιο παραγωγικός καθώς έκανε 70 γύρους στο Μονμελό. Σε ομαδικό επίπεδο, ήταν πάλι η Mercedes αυτή που έγραψε τους περισσότερους γύρους (179).

Ο Sebastian Vettel είχε μία εντυπωσιακή έξοδο με τη Ferrari SF1000 προκαλώντας τη δεύτερη διακοπή της ημέρας ενώ η πρώτη κόκκινη σημαία είχε έρθει το πρωί με τον Nicholas Latifi και τη Williams.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Πόσο χρειάζεται ο ανταγωνισμός για να αντιγράψει το DAS;
Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso
Το επίσημο trailer της δεύτερης σεζόν: «F1: Drive to Survive»