Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 – 2015: Το πρωτάθλημα ξεκινά!

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 – 2015: Το πρωτάθλημα ξεκινά!

FORMULA 1

F1 – 2015: Το πρωτάθλημα ξεκινά!

FORMULA 1

Η εορταστική ανάπαυλα τελείωσε για ομάδες, οδηγούς και μηχανικούς. Πλέον το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στις παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων που ξεκινούν οκτώ μέρες.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μοιάζει σα μακρινό παρελθόν το 2007 όταν η McLaren έκανε ένα τεράστιο σόου στη Βαλένθια για την παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου με 10 χιλιάδες καλεσμένους απ’ όλο τον κόσμο – ανάμεσά τους ήμασταν και 9 Έλληνες δημοσιογράφοι – και 200 χιλιάδες Ισπανούς να παραληρούν στο αντίκρισμα του Αλόνσο με την ασημί φόρμα.

Εν έτη 2015 οι παρουσιάσεις μονοθεσίων γίνονται διαδικτυακά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο να κάνουν άμεσα το γύρο του κόσμου. Κόντρα σ’ αυτή την τάση η Force India αποφάσισε να πάει στο Μεξικό γενέτειρα του Perez που οδηγεί και φέτος με τα χρώματά της και να κάνει μια φιέστα από τα παλιά εκεί στις 21/1.Το μόνο που θα αποκαλυφθεί εκεί είναι τα χρώματα της νέας Force India καθώς το νέο μονοθέσιο δε θα είναι έτοιμο.

Advertisement
Advertisement

Πιθανότατα η επιλογή του Μεξικό που φέτος φιλοξενεί αγώνα στις 1/11 συνδυάζεται με το νέο βασικό χορηγό της ομάδας που είναι εταιρεία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Μεξικάνου Carlos Slim. Η παρουσίαση θα γίνει στο Μουσείο Σουμάγια που βρίσκεται κοντά στην έδρα της America Movil που αναμένεται να είναι ο βασικός χορηγός της ομάδας. Ταυτόχρονα θα βρίσκονται στο μονοθέσιο οι Telmex, Telcel και Claro όλες εταιρείες του Slim. Για τη Force India θα οδηγούν το 2015 οι Πέρεζ και Χούλκενμπεργκ και σα στόχος της ομάδας είναι η 3η θέση που φέτος πήρε η Williams.

Ο κωδικός της νέας McLaren πρόκειται για το 30στο μονοθέσιο που φτιάχνεται από τη βρετανική ομάδα

Σε αντίθεση με τα μεγαλεία της Force India οι πάλαι ποτέ μεγάλες δυνάμεις, McLaren (29/1) και Ferrari (30/1)  θα παρουσιάσουν διαδικτυακά τα νέα τους μονοθέσια την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης. Αμφότερες οι ομάδες έχουν σημαντικές αλλαγές σε οδηγούς, στελέχη αλλά και συνεργασίες σε επίπεδο μονάδων ισχύος. Ο Fernando Alonso οδηγεί ξανά για τη McLaren, ο Vettel πήρε τη θέση του στη Ferrari ενώ η Honda επιστρέφει στη F1 σε αποκλειστική συνεργασία με τη McLaren. Τέλος πολλές αλλαγές στα στελέχη της Ferrari με το Maurizio Arrivabene να είναι ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας.

Οι δοκιμές ξεκινούν σε 20 μέρες στη Χερέθ της Ισπανίας. Θα έχουμε τρεις περιόδους χειμερινών δοκιμών εξέλιξη: 1-4/2 στη Χερέθ, 19 – 22 και 26/2 έως 1/3 στη Βαρκελώνη.

Advertisement

Μέχρι στιγμής η σειρά εκκίνησης για το 2015 διαμορφώνεται ως εξής:

Mercedes #44 Lewis Hamilton #6 Nico Rosberg
Red Bull Racing #3 Daniel Ricciardo #26 Daniil Kvyat
Williams #19 Felipe Massa #77 Valtteri Bottas
Ferrari #5 Sebastian Vettel #7 Kimi Raikkonen
McLaren #14 Fernando Alonso #22 Jenson Button
Force India #27 Nico Hulkenberg #11 Sergio Perez
Toro Rosso #33 Max Verstappen #55 Carlos Sainz Jr
Lotus #8 Romain Grosjean #13 Pastor Maldonado
Sauber #9 Marcus Ericsson #12 Felipe Nasr