Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έξαλλος ο Raikkonen με τον Perez

Ελλάδα 0:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξαλλος ο Raikkonen με τον Perez

FORMULA 1

Έξαλλος ο Raikkonen με τον Perez

FORMULA 1

Ο 33χρονος Φινλανδός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, ήταν έξαλλος μετά τον αγώνα του Μονακό. Αιτία, η προσπάθεια του Πέρεζ να τον περάσει, κάτι που του κόστισε τους βαθμούς της πέμπτης θέσης. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Στον εβδομηκοστό γύρο ο Μεξικανός επιχείρησε να περάσει από την εσωτερική στα φρένα μετά το τούνελ τον Ράικονεν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη σύγκρουσή τους.

Ο πιλότος της McLaren επιχείρησε με επιτυχία το ίδιο σε Μπάτον και Αλόνσο νωρίτερα στα φρένα μετά το τούνελ αλλά στην περίπτωση του Ράικονεν βρήκε την πόρτα κλειστή. Οι δυο τους ακούμπησαν και έχασαν την ευκαιρία για ένα καλό πλασάρισμα στους βαθμούς. Τελικά ο Πέρεζ βρέθηκε εκτός μάχης ενώ ο Ράικονεν πήρε τον ένα βαθμό της 10ης θέσης.

Μιλώντας σχετικά μετά το συμβάν ο 23χρονος πιλότος της McLaren τόνισε: «Ρίσκαρα και τα κατάφερα να περάσω εκεί το Μπάτον και τον Αλόνσο. Έπρεπε να μου δώσει χώρο. Αν δείτε την εικόνα χτύπησα αριστερά στον τοίχο. Δεν μου έδωσε χώρο οπότε δεν μπορούσα να αποφύγω τη σύγκρουση. Αν ήθελε θα μπορούσε να το είχε αποτρέψει».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του ο Ράικονεν ήταν λαύρος: «Με χτύπησε από πίσω τι άλλο να πω. Αν νομίζει πως είναι δικό μου σφάλμα ότι έφτασε πιο γρήγορα απ’ ότι μπορούσε στη στροφή δεν έχει ιδέα για τι μιλάει. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί συγκρούσεις. Φαίνεται πως προσδοκά ότι οι άλλοι θα ασχολούνται με το τι θέλει να κάνει και ανάλογα να μεριάζουν. Πρέπει να καταλάβει πως φτάνοντας στη στροφή πιο γρήγορα είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση. Απ’ αυτή τη βλακώδη ενέργεια έχασα πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα».

Ο Ράικονεν παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών αλλά πλέον η διαφορά του από τον πρωτοπόρο Φέτελ έφτασε από 4 βαθμούς στους 21.