Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ετοιμάζει αλλαγές η Honda!

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζει αλλαγές η Honda!

FORMULA 1

Ετοιμάζει αλλαγές η Honda!

FORMULA 1

Μετά τη δεύτερη περίοδο δοκιμών που συμμετείχε η Honda μαζί με τη McLaren στην Ιαπωνική εταιρεία υπάρχει έντονος προβληματισμός και φυσάει άνεμος αλλαγών.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η πολύκροτη συνεργασία ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο στα τέλη του Νοέμβρη στο Άμπου Ντάμπι όπου για δυο μέρες το ενδιάμεσο μονοθέσιο McLaren – Honda προσπαθούσε να βγει από τα πιτ. Μετά από δυο μήνες στη Χερέθ όλοι περίμεναν τα πράγματα να είναι διαφορετικά η πραγματικότητα όμως ήταν άλλη. Μετά από 4 μέρες οι Alonso και Buttonμετά βίας συμπληρώσαν 79 γύρους στην πίστα της Χερέθ (σ.σ: η Mercedes είχε ένα μέσο όρο 128 γύρων ημερησίως) σε ρυθμό GP2.

Τα περισσότερα προβλήματα δια στόματος του αγωνιστικού διευθυντή της Honda, Yasuhisa Arai εντοπίζονται στη μονάδα ισχύος: «Είχαμε πολλές δυσκολίες αυτή τη βδομάδα αλλά θα τις διορθώσουμε και θα επιστρέψουμε στη δουλειά από τη Βαρκελώνη. Η νέα μονάδα ισχύος θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός εμείς κινούμαστε βήμα – βήμα. Κάποια τμήματα θα χρησιμοποιηθούν στον πρώτο αγώνα κάποια άλλα νωρίτερα. Η διαμόρφωση της McLaren είναι πολύ σφιχτή αλλά δεν μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα αυτό».

Συνολικά 79 γύρους συμπλήρωσε η McLaren Honda στη Χερέθ και το 1:27.6 του Button που ήταν το ταχύτερο πέρασμά της, απέχει 6.8sec από τον 1ο χρόνο του Raikkonen με τη Ferrari

Advertisement
Advertisement

Ειδικά τις δυο πρώτες μέρες στη Χερέθ η McLaren Honda συμπλήρωσε μόλις 12 γύρους όμως στην ομάδα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως η εικόνα θ’ αλλάξει τελείως στη Βαρκελώνη όπου θα εμφανιστεί η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος. Το πολύ στενό πίσω μέρος της ΜΡ4/30 έχει σημαντικά αεροδυναμικά πλεονεκτήματα είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να δουλέψει κανείς όταν αρχίζουν τα προβλήματα και χάνεται πάρα πολύς χρόνος.