Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ετοιμάζεται και η Maserati για την F1;

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται και η Maserati για την F1;

FORMULA 1

Ετοιμάζεται και η Maserati για την F1;

FORMULA 1

Μετά την επιστροφή της Alfa Romeo που ανέλαβε το ρόλο του title sponsor στη Sauber F1, άλλη μία ιστορική μάρκα που ανήκει στο FCA Group ενδέχεται να εμφανιστεί ξανά στον μαγικό κόσμο της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O λόγος για τη Maserati, που θα μπορούσε να έχει αντίστοιχη συνεργασία με την άλλη ομάδα στην οποία προμηθεύει υβριδικές μηχανές η Scuderia Ferrari, τη Haas F1 Team. Ο Sergio Marchionne έχει αναλάβει για τα καλά δράση, προσπαθώντας να δώσει επιπλέον δύναμη στα δύο αυτά σήματα, ώστε να τα κάνει και πιο ελκυστικά για πιθανούς αγοραστές.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όμως τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία. Άλλωστε πρόσφατα ο Ιταλός μάνατζερ είπε σχετικά: «Μπορεί η συμφωνία που έχουμε με τη Haas να εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό απ’ ότι έχουμε σήμερα; Η απάντηση είναι πιθανώς ‘ναι’. Όμως είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι ωστόσο εφικτό».

Advertisement
Advertisement

Λέτε να μην είμαστε και τόσο μακριά τελικά; Πάντως η Haas αν και αμερικανική ομάδα είναι σε μεγάλο βαθμό… made in Italy αφού οι υβριδικές μηχανές και τα κιβώτια έρχονται από το Μαρανέλο ενώ το σασί κατασκευάζεται από τη γειτονική Dallara. Τι δύο Ιταλοί συνεργάτες, τι τρεις…

Η Maserati αποσύρθηκε ως πρωταθλήτρια από τη Formula 1, ακριβώς 60 χρόνια πριν. Μετά από συμμετοχή σε 56 αγώνες, είχε πάρει 9 νίκες και δυο παγκόσμιους τίτλους, του 1954 και του 1957.

maserati100-silverstone-classic640