Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επώδυνος αγώνας για τις McLaren

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επώδυνος αγώνας για τις McLaren

FORMULA 1

Επώδυνος αγώνας για τις McLaren

FORMULA 1

Η χθεσινή εμφάνιση στο Grand Prix του Καναδά, έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, δεν ήταν ανταγωνιστική για τη Βρετανική ομάδα που είχε κερδίσει τα 3 προηγούμενα GP στην πίστα Ζυλ Βιλνέβ. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε άσχημα για την McLaren καθότι το μονοθέσιο της δεν είναι ανταγωνιστικό.Είναι λογικό στο Πάραγκον ήδη να σκέφτονται τη στιγμή που θα διοχετεύσουν το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων κεφαλαίων τους στην εξέλιξη του μονοθεσίου της νέας χρονιάς που είναι κρίσιμη καθότι έχουμε πολύ μεγάλες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς. Όμως είναι σημαντικό για την ομάδα και τους χορηγούς της τα φετινά αποτελέσματα και κατ’ επέκταση η προβολή των προσπαθειών να σταθούν σε κάποιο αποδεκτό επίπεδο. Αυτό δε φαίνεται εφικτό με εμφανίσεις σα τη χθεσινή.

Μιλώντας σχετικά ο νικητής του Καναδικού GP το 2011, Τζένσον Μπάτον σημείωσε μεταξύ άλλων: « Ήταν επίπονο για μένα εκεί έξω. Έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε για να βελτιωθούμε. Σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα ότι η στρατηγική δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο. Ποτέ δεν ένιωσα τέτοια ανακούφιση βγαίνοντας από το μονοθέσιο. Δεν ήταν ο καλύτερος μας αγώνας σαν ομάδα. Μας έριχναν γύρο εύκολα και ήταν σα να τρέχαμε σε διαφορετική κατηγορία».

Ο Μπάτον εκκίνησε 14ος και τερμάτισε 12ος στο Καναδικό GP αλλάζοντας μια φορά ελαστικά στον 28ο γύρο. Αντίστοιχα ο Πέρεζ με την άλλη McLaren εκκίνησε 12ος και τερμάτισε 11ος.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή ο περσινός νικητής του Καναδικού GP με McLaren, Λιούις Χάμιλτον που τόσο λοιδορήθηκε για την απόφασή του ν’ αλλάξει ομάδα πηγαίνοντας στην Mercedes βρέθηκε στο βάθρο σε μια ανταγωνιστική εμφάνιση όπου έδωσε μάχη με τον Αλόνσο για την 2η θέση και τελικά περιορίστηκε στην 3η.