Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επιστρέφει στη Formula 1 η Cosworth

Ελλάδα 14:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστρέφει στη Formula 1 η Cosworth

FORMULA 1

Επιστρέφει στη Formula 1 η Cosworth

FORMULA 1

Αναμφίβολα διανύουμε την περίοδο των μεγάλων επιστροφών! Ετσι μετά το θρυλικό ATARI όλα δείχνουν οτι επιστρέφει και η θρυλική Cosworth… Όταν στην πρόσφατη συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκπροσώπων ομάδων, του νέου αγωνιστικού διευθυντή του σπορ Ross Brawn αλλά και εκπροσώπων κατασκευαστών που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στη Formula 1, αναφέρθηκε η παρουσία της Cosworth, αυτόματα  γεννήθηκαν φήμες.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κι αυτές τελικά ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα αφού φαίνεται πως το πλαίσιο των κανονισμών που θα ισχύει για τους κινητήρες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2021 και μετά, έπεισε την εταιρεία με βάση το Νορθάμπτον της Αγγλίας, να επιστρέψει!

Ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι αλλά μιλώντας στο motorsport.com, o CEO της Cosworth, Hal Reisiger, επιβεβαίωσε πως όλα είναι σε… καλό δρόμο: «Είχαμε ικανοποιητική υποστήριξη από τις υπάρχουσες ομάδες, μιλήσαμε μάλιστα με κάποιες και όλο αυτό μας επιτρέπει να δεσμευτούμε για το μέλλον. Όσο περισσότερες ομάδες επιβεβαιώνουν την παρουσία τους μακροπρόθεσμα στο σπορ, τόσο καλύτερα. Αλλά φτάσαμε ήδη σε προφορικές συμφωνίες με υπάρχουσες ομάδες αλλά και ομάδες που είναι στα σκαριά, για την προμήθεια κινητήρων. Κι αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο πλάνο επιστροφής».

Advertisement
Advertisement

Για ομάδες που είναι στα σκαριά, είναι γνωστό πως έχουμε υποψηφίους για το πρωτάθλημα του 2019, με την ομάδα του Zoran Stefanovic αλλά και μία ομάδα κινεζικών συμφερόντων να είναι οι δύο που ξέρουμε ήδη πως λογικά θα κάνουν αίτηση εισόδου στο σπορ. Ποια μπορεί όμως να είναι η υπάρχουσα ομάδα;

Η προφανής σύνδεση είναι με τη Red Bull καθώς με κινητήρα της Cosworth εφοδιάζεται η εντυπωσιακή Βαλκυρία, το hypercar που δημιούργησε η Aston Martin σε συνεργασία με τη Red Bull Racing και τον Adrian Newey.

am-rb-001-c640

Advertisement

Κι αν το 2021 σας φαντάζει ακόμα μακρινό, ο Reisiger έθεσε ένα ενδιαφέρον χρονοδιάγραμμα για την οριστικοποίηση των παραπάνω αφού τόνισε πως για να είναι η Cosworth έτοιμη και ανταγωνιστική το 2021, θα πρέπει να ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στον κινητήρα (άρα να έχει επίσημες συμφωνίες με ομάδες) από το 2018!

Η Cosworth αποχώρησε από τη Formula 1 το 2013, όταν και ολοκληρώθηκε η συνεργασία που είχε με τη Marussia.

Advertisement