Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επιστρέφει η Γαλλία στο καλεντάρι της F1;

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστρέφει η Γαλλία στο καλεντάρι της F1;

FORMULA 1

Επιστρέφει η Γαλλία στο καλεντάρι της F1;

FORMULA 1

Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017, έρχεται μία είδηση που… ταράζει τα νερά ενόψει 2018! Αυτή θέλει τη Γαλλία να επιστρέφει στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση αλλά την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, όπου θα ανακοινωθεί το εν λόγω πλάνο. Έχουμε να δούμε Grand Prix στη Γαλλία από το 2008, τότε στο σιρκουί του Μάνι-Κουρ.

Αυτή τη φορά, οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου θα επιστρέψουν στο σιρκουί Πωλ Ρικάρ, στα νότια της χώρας. Η πίστα αυτή έχει φιλοξενήσει 14 αγώνες, την περίοδο 1971-1990 και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται μόνο ως πίστα δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Να όμως που όλα δείχνουν πως θα ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι, αρχής γενομένης από το 2018 και μάλιστα με πενταετές συμβόλαιο! Σύμφωνα με το Europe 1, υπάρχει συσπείρωση των τοπικών αρχών, της πόλης της Τουλόν, της Provence-Alpes-Côtes d’Azur κ.α.

Βέβαια, αν θέλετε να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο, μιας και ο Bernie Ecclestone έχει κάνει μεγάλη επένδυση στη συγκεκριμένη πίστα, φαντάζει δύσκολο να είναι τυχαία η επιστροφή της στο καλεντάρι σε μία περίοδο όπου γίνονται πρωτοσέλιδο οι προθέσεις της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας να μην ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους για φιλοξενία Grand Prix.