Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Με Stroll-Bottas το 2017 η Williams

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Με Stroll-Bottas το 2017 η Williams

FORMULA 1

Επίσημο: Με Stroll-Bottas το 2017 η Williams

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, η Williams επιβεβαίωσε τα σενάρια των τελευταίων εβδομάδων και ανακοίνωσε τη στρατολόγηση του Lance Stroll ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ο Καναδός οδηγός θα κάνει ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας ως teammate του τον Valtteri Bottas, που μετράει ήδη τέσσερα χρόνια στην ιστορική βρετανική ομάδα.

«Είναι απίστευτο που θα βρεθώ στην F1 και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τη Wiliams που δείχνει πίστη στις ικανότητές μου. Η προσέγγιση μου θα αφορά γύρο με το γφύρο, αγώνα με τον αγώνα και ελπίζω να αξιοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο τις εμπειρίες μου από τη Formula 4 και τη Formula 3», είπε ο 18χρονος πλέον Stroll.

Advertisement
Advertisement

Φέτος κατέκτησε τον τίτλο στην Ευρωπαϊκή F3 με 14 νίκες και ισάριθμες pole positions, ενώ στην πορεία μάζεψε τους απαιτούμενους βαθμούς για την αγωνιστική λισάνς του, ώστε να είναι σε θέση να κάνει το μεγάλο άλμα προς την F1.

Ο Stroll έκανε... φροντιστήριο με τη Williams του 2014

Ο Stroll έκανε… φροντιστήριο με τη Williams του 2014

Πρέπει να σημειωθεί πως από τον Αύγουστο παίρνει συχνά γεύσεις από τη Williams FW36 του 2014, στο πλαίσιο των «ταχύρρυθμων μαθημάτων». Όλα αυτά, με τη Williams να μην ενημερώνει ούτε για τη διάρκεια της συνεργασίας αλλά ούτε και τις οικονομικές λεπτομέρειες αυτής. Πάντως σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ, ο Καναδός θα φέρει στην ομάδα ένα ποσό που ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ!

Από την πλευρά του ο Bottas δήλωσε: «Χαίρομαι που θα κάνω και πέμπτη σεζόν ως επίσημος οδηγός της ομάδας και είμαι σίγουρος πως θα είναι συναρπαστική, λόγω των αλλαγών στους κανονισμούς. Η ομάδα μας θα έχει την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή και θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να τα καταφέρουμε».