Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Στη Ferrari o Leclerc, στην Alfa Romeo Sauber ο Raikkonen

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στη Ferrari o Leclerc, στην Alfa Romeo Sauber ο Raikkonen

FORMULA 1

Επίσημο: Στη Ferrari o Leclerc, στην Alfa Romeo Sauber ο Raikkonen

FORMULA 1

Μετά από πολυήμερη αναμονή, η Ferrari ανακοίνωσε επιτέλους τα πλάνα της σχετικά με το παγκόσμιος πρωτάθλημα Formula 1 του 2019. Αυτά θέλουν τον Charles Leclerc να προβιβάζεται σε ρόλο teammate του Sebastian Vettel και τον Kimi Raikkonen να αποχωρεί από τη Scuderia, με προορισμό την Alfa Romeo Sauber.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η σειρά ανακοινώσεων ξεκίνησε με αυτή της αποχώρησης του Iceman από το Μαρανέλο στο τέλος της σεζόν που διανύουμε. Αυτή ήταν η δεύτερη θητεία του Φινλανδού στους κόκκινους. Με τη Ferrari κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο του 2007 αλλά όταν αποχώρησε από τους κόκκινους δίνοντας τη θέση του στον Fernando Alonso, πέρασε δύο χρονιές αγωνιζόμενος στο WRC. Επέστρεψε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2012, τότε για λογαριασμό της Lotus. Η μεγάλη επιστροφή στη Ferrari ήρθε το 2014 αλλά δεν συνοδεύτηκε από κάποια νίκη, παρά τις δύο pole positions πέρυσι στο Μονακό και φέτος στη Μόντσα. Συνολικά σε 144 εκκινήσεις με τα κόκκινα μονοθέσια, πανηγύρισε 9 νίκες.

«Αυτά τα χρόνια, η συνεισφορά του Kimi στην ομάδα, τόσο ως οδηγός όσο και βάσει της ποιότητάς του σαν άνθρωπος, ήταν καθοριστική. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας και αποδείχθηκε εξαιρετικός ομαδικός παίκτης. Ως παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari, θα αποτελεί πάντα μέλος της ιστορίας και της οικογένειας της Ferrari», είπε σχετικά ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως μετά ήρθε η ανακοίνωση της έλευσης στην ομάδα του Charles Leclerc. Μέλος της ακαδημίας της Scuderia, φέτος πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την Alfa Romeo Sauber και έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Έχει μαζέψει 13 βαθμούς, με καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση στο Αζερμπαϊτζάν.

«Τελικά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα! Θα οδηγώ για τη Scuderia Ferrari το 2019! Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται. Στον Nicolas Todt που με στηρίζει από το 2011, στην οικογένειά μου. Σε ένα πρόσωπο που δεν είναι πια σε αυτόν τον κόσμο και στον οποίο χρωστάω όλα όσα μου συμβαίνουν. Τον  Jules, τον οποίο ευχαριστώ για όλα όσα μου έμαθε», είπε μεταξύ άλλων ο 20χρονος Μονεγάσκος.

Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος «απόφοιτος» της ακαδημίας της Ferrari που οδηγεί για την Scuderia και δεύτερος νεότερος οδηγός της ιστορίας της, μετά τον Ricardo Rodriguez.

raikkonen-spa17-g640

Advertisement

Όσο για τη θέση που αφήνει κενή στην Alfa Romeo Sauber, θα καλυφθεί από τον Kimi, που επιστρέφει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, για να την ολοκληρώσει! Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω social media, η συμφωνία του με την ελβετική ομάδα έχει διετή διάρκεια!

«Χαίρομαι που επιστρέφω εκεί που ξεκίνησαν όλα», έγραψε ο Φινλανδός.


View this post on Instagram

Guess who’s back?! Next two years with @sauberf1team ahead! Feels extremely good to go back where it all began!

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Advertisement

Όσο για την πλευρά της ελβετικής ομάδας. Μίλησε ο διευθυντής της, Fred Vasseur: «Η έλευση του Kimi Raikkonen αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο ως ομάδα στο κοντινό μέλλον. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και η εμπειρία του στη Formula 1, δεν θα βοηθήσουν απλά στην εξέλιξη του μονοθεσίου μας αλλά θα επιταχύνουν και την εξέλιξη όλες της ομάδας! Μαζί θα ξεκινήσουμε τη σεζόν του 2019 έχοντας γερά θεμέλια, αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αποτελέσματα που θα κάνουν τη διαφορά».

Το όνομα του teammate του Raikkonen το 2019 παραμένει άγνωστο, με τον νυν επίσημο οδηγό Marcus Ericsson να φέρεται να μάχεται για τη θέση με τον δοκιμαστή της (και επίσης προστατευόμενο της Ferrari), Antonio Giovinazzi.