Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Στη Ferrari και το 2016 ο Raikkonen (updated)

Ελλάδα 4:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Στη Ferrari και το 2016 ο Raikkonen (updated)

FORMULA 1

Επίσημο: Στη Ferrari και το 2016 ο Raikkonen (updated)

FORMULA 1

Σενάρια και ψίθυροι τέλος, η Ferrari ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Kimi Raikkonen και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2016!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Μετά από πολλές εβδομάδες αμφισβήτησης πολλών στο πρόσωπο του Φινλαδού, η ιταλική ομάδα ήρθε να επιβραβεύσει τις προσπάθειές του, διατηρώντας τον στο τιμόνι των μονοθεσίων της για έναν ακόμα χρόνο. Θα κλείσει δηλαδή τα… 37 όντας οδηγός της Scuderia.

Πολλά ονόματα παρέλασαν ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του, με τις φήμες να ξεκινούν μόλις μετά τα πρώτα 2-3 Grand Prix. Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, ακόμα και Max Verstappen που έχει τα λιγότερα από τα μισά του χρόνια, φερόταν ως υποψήφιος.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να κατευνάσει και τη silly season καθώς ενδεχόμενη αποχώρηση του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2007 από το Μαρανέλο, θα έφερνε ντόμινο αλλαγών στις συνθέσεις κάποιων ομάδων.

Η όπως συνήθως λιτή ανακοίνωση από πλευράς Ferrari ανέφερε: «Η Scuderia Ferrari ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Kimi Raikkonen. Το οδηγό δίδυμο για την επόμενη σεζόν θα αποτελείται ξανά από τον Φινλανδό οδηγό και τον Sebastian Vettel».

Από την πλευρά του, ο Raikkonen είπε: «Το όνειρο για μένα συνεχίζεται. Η Scuderia είναι η οικογένειά μου και όπως πάντα έλεγα, θέλω να ολοκληρώσω εδώ την καριέρα μου».

Advertisement

Ο «Iceman» που μετράει 223 συμμετοχές σε Grand Prix, έχει κερδίσει 20 από αυτά ενώ μετράει ακόμα 16 pole positions, 42 ταχύτερους γύρους, 78 βάθρα και 1100 κερδισμένους βαθμούς. Χάρισε στη Ferrari το τελευταίο της έως τώρα πρωτάθλημα (το 2007) και επέστρεψε στην ιταλική ομάδα πέρυσι.

Advertisement

Ενώ το 2014 ήταν δύσκολο για τη Ferrari και ειδικά για τον Kimi που ήταν στη σκιά του Fernando Alonso, φέτος τα πράγματα είναι βελτιωμένα τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Ο Raikkonen επέστρεψε στο βάθρο (στο Μπαχρέιν) αν και υστερεί βαθμολογικά του νέου του teammate, Sebastian Vettel.

Πολλοί αμφισβήτησαν τα κίνητρα και την ταχύτητά του, ωστόσο ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, δεν έκρυψε στιγμή την εκτίμησή του προς τον Φινλανδό. Έτσι, επέλεξε η Ferrari να ενεργοποιήσει την οψιόν επέκτασης του συμβολαίου του δύο πλευρών, κοιτώντας την προσφορά του Kimi, πέρα από τους αριθμούς…

«Η ανακοίνωση αυτή θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην ομάδα μας. Αυτό θέλαμε και λάβαμε υπόψη μας και την πολύ καλή σχέση ανάμεσα στον Kimi και τον Sebastian. Με την επέκταση της συνεργασίας μας, δείχνουμε πόση εμπιστοσύνη έχουμε στις ικανότητες μας και περιμένω πως θα ανταμειφθούμε γι’ αυτή την εμπιστοσύνη», είπε ο Arrivabene.

Advertisement