Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Sauber-Honda από το 2018

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Sauber-Honda από το 2018

FORMULA 1

Επίσημο: Sauber-Honda από το 2018

FORMULA 1

Οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών είχαν ευτυχή κατάληψη και έτσι επιβεβαιώθηκε το σενάριο που οι αναγνώστες μας είχατε καιρό τώρα διαβάσει και ήθελε τη Sauber να αλλάζει στρατόπεδο σε ότι αφορά στο συνεργάτη υβριδικής μηχανής!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Από το 2018 να μονοθέσια της ελβετικής ομάδας θα έχουν υβριδικές μηχανές της Honda, στο πλαίσιο πολυετούς συμφωνίας, ο ορίζοντας της οποίας δεν αποκαλύφθηκε. Θα πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένο πως οι όροι θα είναι πολύ καλύτερους από εκείνους τους οποίους είχε η Sauber στη συνεργασία με τη Ferrari, που κρατούσε από το 2010. Φέτος για παράδειγμα, προφανώς λόγω κόστους, οι C36 παίρνουν ώθηση από την περυσινή υβριδική μηχανή της ιταλικής εταιρείας.

Παρότι αυτοί εξακολουθεί να είναι πιο ισχυρή από την φετινή της Honda, είναι σαφές πως με δύο πλέον «πελάτες», οι Ιάπωνες θα μπορούν να επιταχύνουν την εξέλιξη, τόσο σε ότι αφορά στην απόδοση όσο και στην αξιοπιστία. Όσο για τη Sauber, όντας χρόνια τώρα στην ουρά της κατάταξης, εκτός από μία καλή συμφωνία από πλευράς οικονομικών όρων, μπορεί να αποτελέσει και ένα στοίχημα που θα την επαναφέρει σε παλαιότερα επίπεδα ανταγωνιστικότητας αν η Honda βρει το δρόμο της.

Advertisement
Advertisement

«Είναι τιμή για τη Sauber F1 Team να συνεργαστεί με τη Honda για τις επόμενες σεζόν. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για εμάς, για το οποίο ανυπομονούμε», είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Monisha Kaltenborn.

honda-operations16-a640

Από την πλευρά των Ιαπώνων, μίλησε ο Katsuhide Moriyama, επικεφαλής επικοινωνίας: «Θα είναι μία νέα πρόκληση για εμάς. Και για να πάρουμε τα μέγιστα από την παροχή υβριδικών μηχανών σε δύο ομάδες, θα ενδυναμώσουμε το δικό μας μηχανισμό, τόσο στις εγκαταστάσεις στη Σακούρα όσο και στο Μίλτον Κινς. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να δουν σύντομα οι υποστηρικτές μας τη Honda να κυριαρχεί το συντομότερο δυνατό».