Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Red Bull-Honda από το 2019

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Red Bull-Honda από το 2019

FORMULA 1

Επίσημο: Red Bull-Honda από το 2019

FORMULA 1

Η φημολογία των τελευταίων ωρών επαληθεύθηκε και η Red Bull Racing ανακοίνωσε νωρίτερα του αναμενομένου την απόφασή της, σχετικά με την εταιρεία που θα της προμηθεύει υβριδικές μηχανές από το 2019. Αυτή θα είναι η Honda!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά από δωδεκαετή συνεργασία που περιελάμβανε τέσσερις τίτλους οδηγών, ισάριθμους τίτλων κατασκευαστών και 57 νίκες σε Grand Prix, οι δρόμοι της αυστριακής ομάδας χωρίζουν από εκείνους της Renault. Και μάλιστα, αυτό ανακοινώνεται λίγο πριν το γαλλικό Grand Prix, πράγμα που έχει τη σημασία του από πλευράς εντυπώσεων.

Η συνεργασία της Aston Martin Red Bull Racing με τη Honda έχει διετή διάρκεια, αφήνοντας εύλογα ανοιχτό το παράθυρο για συνεργασία με άλλη εταιρεία (την Aston Martin😉 από το 2021 όταν και αλλάζουν σημαντικά οι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Είναι μάλιστα το αναμενόμενο βήμα καθώς μετά την ταραχώδη σχέση των τελευταία χρόνων με τη Renault, η RBR «ψαχνόταν» σε ότι αφορά στον προμηθευτή υβριδικών μηχανών. Φέτος, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συμφωνίας, η McLaren πέρασε στο στρατόπεδο της Renault ενώ η Scuderia Toro Rosso είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Honda.

Ήδη, μετά τους πρώτους επτά αγώνες της σεζόν, είναι σαφές πως οι Ιάπωνες έχουν κάνει άλματα σε τομείς όπως η απόδοση και η αξιοπιστία. Θα είναι όμως του χρόνου σε θέση να κάνουν πρωταθλητισμό;

horner-japan15-face-a640

Advertisement

«Αυτή η πολυετής συμφωνία με τη Honda σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας νέας, συναρπαστικής φάσης των προσπαθειών της Aston Martin Red Bull Racing, για επίτευξη όχι απλά νικών σε Grand Prix αλλά του σταθερού στόχου μας – της κατάκτησης τίτλων. Πάντα παίρναμε τέτοιες δύσκολες αποφάσεις με πάθος και με ένα κριτήριο κατά νου – αν θεωρούμε πως η συνεργασία μπορεί να μας επιτρέψει να μαχόμαστε σε κορυφαίο επίπεδο . Μετά από προσεκτική ανάλυση και αξιολόγηση των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας, θεωρούμε πως αυτή η συνεργασία με τη Honda είναι στη σωστή κατεύθυνση για την ομάδα. Μας εντυπωσίασε η δέσμευσή τους στην F1, τα ραγδαία βήματα που έχουν κάνει πρόσφατα με την Toro Rosso αλλά και το εύρος των φιλοδοξιών τους, που ταιριάζουν με τις δικές μας. Ανυπομονούμε για τη συνεργασία με τη Honda, όπου από κοινού θα κυνηγήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διακρίσεις στη Formula 1», είπε ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η αυστριακή ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως Aston Martin Red Bull Racing.

Advertisement

AMRBR_Honda640

Από την πλευρά της Honda, για τη νέα αυτή συνεργασία μίλησε ο πρόεδρος της, Takahiro Hachigo: «Έχοντας μία καλή σχέση με τη Scuderia Toro Rosso, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την εμπλοκή μας στη Formula 1 με μία ακόμα ομάδα της οικογένειας της Red Bull, την Aston Martin Red Bull Racing. Έχοντας δύο ομάδες, θα μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας τα διπλάσια δεδομένα για ανάλυση. Και πιστεύουμε πως η συνεργασία αυτή θα μας επιτρέψει να βρεθούμε πιο κοντά στον στόχο μας, την κατάκτηση νικών και τίτλων. Οι συζητήσεις προχώρησαν πολύ γρήγορα, χάρη στην ανοιχτή στάση και το σεβασμό που η Red Bull έδειξε στη Honda. Και καταλήξαμε σε μία συμφωνία δίκαιη και για τις δύο πλευρές».