Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Ο Ocon στη Force India

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Ο Ocon στη Force India

FORMULA 1

Επίσημο: Ο Ocon στη Force India

FORMULA 1

Για μία ακόμα φορά, η έντονη φημολογία στα paddock επιβεβαιώθηκε. Ο Esteban Ocon υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Force India, καλύπτοντας το κενό που άφησε ο Nico Hulkenberg που μεταπήδησε στη Renault.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Η συμφωνία του 20χρονου με την ινδική ομάδα είναι πολυετής και παρότι δεν διέρρευσαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά, το ρεπορτάζ λέει πως μέσω αυτής της κίνησης, η Force India εξασφάλισε σημαντική έκπτωση από τη Mercedes, στο πλαίσιο παροχής μονάδων ισχύος.

Βλέπετε ο Γάλλος αποτελεί προστατευόμενο της γερμανικής ομάδας, που υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια την καριέρα του. Στους τίτλους σε Ευρωπαϊκή F3 και GP3, στη συμμετοχή του στο DTM, τα τεστ που έκανε με τη Force India, το ρόλο δοκιμαστή στη Renault F1 αλλά και το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που ήρθε στο βελγικό Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Έκτοτε ο Ocon τρέχει για λογαριασμό της ανίσχυρης Manor Racing, με καλύτερο αποτέλεσμα τη δέκατη-έκτη θέση, σε Βέλγιο και Μαλαισία.

ocon-japan16-a640

«Είμαι ενθουσιασμένος. Ξέρω καλά την ομάδα από τη συνεργασία μας πέρυσι και ανυπομονώ να ενταχθώ ξανά στο δυναμικό της. Ακόμα είμαι νέος στην F1 αλλά οι εμπειρίες που μου χάρισε αυτή η μισή σεζόν στη Manor, είναι πολύτιμες. Νιώθω έτοιμος για τη νέα ευκαιρία», είπε ο Ocon που θα έχει ως teammate το 2017, τον Sergio Perez.