Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Η F1 θα τρέχει στο Σίλβερστοουν έως και το 2024!

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η F1 θα τρέχει στο Σίλβερστοουν έως και το 2024!

FORMULA 1

Επίσημο: Η F1 θα τρέχει στο Σίλβερστοουν έως και το 2024!

FORMULA 1

Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο NewsAuto το BRDC και η Liberty Media είχαν συμφωνήσει για επέκταση συμβολαίου διεξαγωγής του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας στο Σιλβερστόουν και αυτό ανακοινώθηκε πλέον με κάθε επισημότητα!

Advertisement
Advertisement

Οι υπογραφές ανάμεσα στην εταιρεία που έχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1 και το British Racing Drivers’ Club που διαχειρίζεται την ιστορική πίστα, «έπεσαν» χθες στο Λονδίνο. Και η νέα συμφωνία εξασφαλίζει την παραμονή του βρετανικού Grand Prix εκεί για πέντε ακόμα χρόνια!

Όλα αυτά, μερικά μόλις 24ωρα πριν από τον φετινό αγώνα, που αναμένεται επί τρεις ημέρες να προσελκύσει συνολικό κοινό της τάξης των 340 χιλιάδων θεατών. Στην πίστα έχουν επενδυθεί τα τελευταία δέκα χρόνια περισσότερα από 50 εκατομμύρια λίρες, με αποτέλεσμα να εκσυγχρονιστεί και να είναι μία από τις καλύτερες στο καλεντάρι.

Μάλιστα, υπάρχει και περαιτέρω αναβάθμιση στα σκαριά αφού είναι υπό κατασκευή ένα νέο ξενοδοχείο, που θα έχει 197 δωμάτια και θα συνδέεται με νέο συνεδριακό χώρο που θα λειτουργεί εντός Σίλβερστοουν. Μάλιστα είναι στα σκαριά και μία νέου τύπου εγκατάσταση φιλοξενίας που θα τιτλοφορείται «The Residences at Silverstone» και θα περιλαμβάνει 60 πολυτελείς κατοικίες για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, με θέα στην πίστα!

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά σε μία χώρα όπου έχουν την έδρα τους επτά από τις δέκα ομάδες που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, με το συγκεκριμένο σιρκουί να φιλοξενεί μάλιστα τον παρθενικό αγώνα στην ιστορία του σπορ. Στο Grand Prix του 2020 θα συμπληρωθούν 70 χρόνια από εκείνο τον αγώνα.