Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Για 3 χρόνια ακόμη ο Hamilton στη Mercedes!

Ελλάδα 5:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Για 3 χρόνια ακόμη ο Hamilton στη Mercedes!

FORMULA 1

Επίσημο: Για 3 χρόνια ακόμη ο Hamilton στη Mercedes!

FORMULA 1

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας ο Lewis Hamilton έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο και θα παραμείνει οδηγός της ομάδας F1 μέχρι και το 2018.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Hamilton ξεκίνησε την καριέρα του στη F1 το 2007 με τα χρώματα της McLaren και από τότε έως σήμερα έχει εκκινήσει σε 153 Grand Prix σε όλα με κινητήρα Mercedes. Ο Hamilton έχει κερδίσει σε 36 αγώνες στους 15 απ’ αυτούς με Mercedes. Η πρώτη νίκη του Hamilton με Mercedes ήρθε στην Ουγγαρία το 2013. Το 2014 πήρε 11 νίκες και τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα του. Ο Hamilton έγινε ο πρώτος οδηγός στην σύγχρονη εποχή της Mercedes που κατακτά τον τίτλο και ο δεύτερος γενικά στην ιστορία μετά το Fangio τη δεκαετία του 1950.

Ο Hamilton μιλώντας για το νέο συμβόλαιο ανέφερε: «Η Mercedes είναι το σπίτι μου είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω εδώ για άλλα τρία χρόνια. Είναι μια εταιρεία με ανθρώπους παθιασμένους με τους αγώνες από το διοικητικό συμβούλιο ως το εργοστάσιο με δίψα για νίκες. Ακόμη και μετά την περσινή κυριαρχία διψάμε για νίκες αυτό ισχύει και για μένα. Το μονοθέσιο που οδηγώ σήμερα είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει στην καριέρα μου πραγματικά διασκεδάζω οδηγώντας το στο όριο και διεκδικώντας τη νίκη σε κάθε πίστα. Η Mercedes υποστηρίζει την καριέρα μου από το 1998 είμαι περήφανος που με την ολοκλήρωση του νέου συμβολαίου θα έχω συμπληρώσει 20 χρόνια συνεργασίας με την εταιρεία».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά της εταιρείας ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων Toto Wolff σημείωσε: «Η συνέχεια είναι ένας από τους κομβικούς παράγοντες για επιτυχία στη F1 . Μετά το περσινό πρωτάθλημα ήταν προτεραιότητα για μας η ανανέωση του συμβολαίου του Lewis. Αυτό έγινε στο σωστό χρόνο χωρίς βιασύνες».