Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Επίσημος οδηγός της Williams το ’19 ο Kubica

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Επίσημος οδηγός της Williams το ’19 ο Kubica

FORMULA 1

Επίσημο: Επίσημος οδηγός της Williams το ’19 ο Kubica

FORMULA 1

Μερικές ώρες αφότου το διαβάσατε στις σελίδες του NewsAuto, η Williams προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της με τον Robert Kubica για το 2019, με τον Πολωνό να έχει ρόλο επίσημου οδηγού!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Έτσι ο ταλαντούχος οδηγός επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο grid, έχοντας μία δεύτερη ευκαιρία μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο Rally Ronde di Andorra, που είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του – κυρίως στο δεξί χέρι.

Η περιορισμένη κινητικότητα και λειτουργικότητά του, θα είχε πατήσει φρένο σε πολλούς. Όμως ο Kubica πάλεψε πολύ, ξεκίνησε από θεσμούς που ήταν πιο εύκολο να έχει τον έλεγχο του οχήματος, κατέκτησε τον τίτλο στο WRC περνώντας εντυπωσιακά τότε κι από το δικό μας Ράλι Ακρόπολις, δοκίμασε άλλα μονοθέσια άλλα αγωνιστικά και τελικά το 2017 οδήγησε ξανά μονοθέσιο της F1.

Advertisement
Advertisement

Εκείνη η επιστροφή με τη Renault δεν μετουσιώθηκε σε ρόλο στην ομάδα, πράγμα που συνέβη φέτος, με τη Williams αν και στο… νήμα, τα ρούβλια του Sergey Sirotkin κράτησαν τον Kubica σε ρόλο δοκιμαστή και οδηγού εξέλιξης.

Ενόψει της νέας σεζόν, ο Πολωνός ήταν αυτός που επικράτησε του Ρώσου κι έτσι ο κάτοχος μίας pole position, μίας νίκης και 12 παρουσιών στο βάθρο, επιστρέφει! Σίγουρα όσα είδαν όλη τη χρονιά οι άνθρωποι της ιστορικής βρετανικής ομάδας έπαιξαν το ρόλο τους. Καθώς συνεργάστηκαν στον προσομοιωτή, ο Kubica συμμετείχε σε δοκιμές εξέλιξης αλλά και σε δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής σε Grand Prix.

Advertisement

Καθώς εκεί το πρόβλημα στο δεξί του χέρι δεν αποδείχθηκε αποτρεπτικός παράγοντας, η Williams έκρινε πως η πολύτιμη εμπειρία του θα την βοηθήσει να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας κατασκευαστών.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής μου, αυτά τα τελευταία χρόνια. Ήταν ένα ταξίδι με προκλήσεις, όμως επιστρέφω στο grid. Αυτό που φαινόταν αδύνατο, τώρα φαντάζει εφικτό και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να πω ότι θα είμαι στο grid της F1 το 2019. Ήταν μακρύς ο δρόμος μέχρι να φτάσω εδώ, όμως αυτό το κομμάτι της πρόκλησης, φτάνει επιτέλους στο φινάλε του. Με αυτή την ανακοίνωση, αρχίζει μία νέα πρόκληση, της δουλειάς με τη Williams στην πίστα. Δεν θα είναι εύκολο αλλά με σκληρή δουλειά και αφοσίωση θα διορθώσουμε την εικόνα της ομάδας και αυτή θα κερδίσει θέσεις. Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη όμως έμαθα πολλά. Η επιστροφή μου είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στη ζωή μου και θέλω να ευχαριστήσω τον Sir Frank και την Claire που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τον πρώτο μου αγώνα», είπε ο Kubica.

Advertisement

kubica-russell-williams-2019-announcement-a640

Στο πλευρό του 33χρονου από την Κρακοβία, θα βρίσκεται του χρόνου ο νεαρός, ταλαντούχος αλλά άπειρος George Russell.