Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημα με Giovinazzi στις δοκιμές η Sauber

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα με Giovinazzi στις δοκιμές η Sauber

FORMULA 1

Επίσημα με Giovinazzi στις δοκιμές η Sauber

FORMULA 1

Μετά την επισημοποίηση της απουσίας του Pascal Wehrlein από τις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης της Formula 1, ήρθε η ανακοίνωση από πλευράς Sauber σχετικά με τον αντικαταστάτη του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

Ο Γερμανός οδηγός, προστατευόμενος της Mercedes, τραυματίστηκε στην πλάτη κατά τη διάρκεια του Αγώνα Των Πρωταθλητών που έλαβε χώρα στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Παρότι τότε δεν είχε γίνει ευρέως αντιληπτό το μέγεθος του τραυματισμού του, να που θα είναι απών από το τετραήμερο δοκιμών που διεξάγεται στις 27 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου στην πίστα της Βαρκελώνης.

Όπως αναμενόταν, τη θέση του θα πάρει ο Antonio Giovinazzi, ο τρίτος δηλαδή οδηγός της Scuderia Ferrari, που άλλωστε παρέχει στη Sauber υβριδικές μηχανές.

Advertisement
Advertisement

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Sauber που επιδίωξε αυτή τη συμφωνία αλλά και τη Ferrari που μου επέτρεψε να αντικαταστήσω τον Pascal στις δοκιμές της Βαρκελώνης», είπε ο Ιταλός.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση ο Wehrlein, θα βρίσκεται στο Μονμελό παρότι δεν μπορεί να οδηγήσει, ώστε να εγκλιματιστεί στον τρόπο λειτουργίας της νέας του ομάδας.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί η γενικότερη αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα είναι ετοιμοπόλεμος. Η δήλωση της επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Monisha Kaltenborn, ήταν χαρακτηριστική: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία της αποθεραπείας του και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα».

Advertisement

Το δεύτερο τεστ εξέλιξης διεξάγεται πάλι στη Βαρκελώνη, 7 με 10 Μαρτίου.