Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημα εκτός Ferrari οι Τομπάζης και Fry

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα εκτός Ferrari οι Τομπάζης και Fry

FORMULA 1

Επίσημα εκτός Ferrari οι Τομπάζης και Fry

FORMULA 1

Το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών σχετικά με την αναδιοργάνωση του τεχνικού τμήματος της Scuderia Ferrari επιβεβαιώθηκαν. Ο επικεφαλής σχεδιασμού Νικόλας Τομπάζης αλλά τεχνικός διευθυντής στο τομέα του σασί, Pat Fry, αποτελούν παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O James Allison αποτελεί πλέον το μεγάλο αφεντικό του τεχνικού τμήματος του Μαρανέλο και έχει μία σειρά ιταλών τεχνικών να αναφέρονται απ’ ευθείας σε αυτόν. Τον Simone Resta ως επικεφαλής σχεδιασμού, τον Mattia Binotto ως υπεύθυνο για τη μονάδα ισχύος και τον Lorenzo Sassi ως αρωγό του, στο ρόλο του επικεφαλής σχεδιασμού της μονάδας ισχύος.

Παράλληλα, ο Allison θα επιβλέπει προσωρινά και τον τομέα της μηχανολογίας στην πίστα. Υπεύθυνος για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του τμήματος Formula 1 θα είναι ο Massimo Rivola που κόντρα στις φήμες παραμένει στο Μαρανέλο, ενώ για το τμήμα GT και Corse Clienti o Antonio Coletta, με τον Luca Baldisseri να είναι υπεύθυνος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται πολύ σύντομη αναφορά για την αποδέσμευση του Τομπάζη και του Fry. O έλληνας σχεδιαστής ξεκίνησε την καριέρα του στη Benetton το 1992 και δύο χρόνια μετά μεταπήδησε στη Ferrari. Το 2004 εντάχθηκε στο δυναμικό της McLaren αλλά το 2006 επέστρεψε στο Μαρανέλο όπου και ήταν υπεύθυνος για τα κόκκινα μονοθέσια μέχρι σήμερα. Όσο για τον Fry, έκανε παρόμοια διαδρομή (από τη McLaren στη Ferrari) το 2010.

Όμως αλλαγές έχουμε και στο τμήμα επικοινωνίας. Μετά από σύντομη θητεία, ο Renato Bisignani περνάει σε ρόλο marketing manager και τη θέση του ως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Scuderia αναλαμβάνει ο ιταλός δημοσιογράφος και πρώην τηλεσχολιαστής Albert Antonini.

Advertisement

Οι παραπάνω αλλαγές εντάσσονται στη γενικότερη αναδιοργάνωση της Ferrari που μέσα σε μερικούς μήνες έχει λύσει τη συνεργασία της με έναν πρόεδρο, δύο επικεφαλής ομάδας, το διευθυντή μηχανολογίας, τον επικεφαλής σχεδιαστή, τον υπεύθυνο κινητήρα αλλά και τον Fernando Alonso. Λαμβάνοντας υπόψη τον πολλαπλό ρόλο που έχει δοθεί στον Allison, εύλογα αναμένουμε σύντομα να έχουμε προσθήκες στην τεχνική ομάδα της Scuderia. Με πιθανότερη αυτή του Bob Bell που έρχεται από τη Mercedes.

Είκοσι-τέσσερις ώρες νωρίτερα, η Ferrari ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Esteban Gutierrez για το ρόλο του τρίτου οδηγού και δοκιμαστή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Advertisement